Медия без
политическа реклама

Опозицията в БСП се кани да съди Корнелия Нинова

Едно от знаковите лица на партията - Ангел Найденов - я напусна след 43 г. членство

12 Февр. 2023Обновена
Илияна Кирилова
Корнелия Нинова

Часове след драматичния конгрес, на който бяха изключени 14 партийци, опозицията в БСП обяви, че ще съди лидерът на социалистите Корнелия Нинова, съобщи bTV.

Все още няма официално заведени жалби, но се очаква това решение да бъде атакувано първо през общопартийната контролна комисия. Ако тя не се произнесе в полза на вътрешнопартийната опозиция, то тогава вероятно ще се премине към съдебна атака.

На конгреса вчера се стигна до батални сцени. Кристиан Вигенин заяви пред bTV, че точно "блъскането, виковете и окупирането на трибуната" са довели до отстраняването от Столетницата на част от тези хора. „Трябва да има едно смирение, защото това напрежение, което се насаждаше вече седмици наред, роди тези сцени от вчера. Мисля, че трябва да се опитаме да разберем, че партията не е литературен клуб, както и че в партията има мнозинства. Когато останеш в малцинството, приеми този факт и работи в посока към промяна“, каза за bTV Кристиан Вигенин от БСП.

 

"Това не е моята партия"

Едно от знаковите лица на БСП - Ангел Найденов обяви, че напуска партията след 43 г. членство. "Тази партия НЕ Е и НЕ МОЖЕ да е моята партия! Не е партията, за чието развитие и укрепване не съм жалил сили и време след 89-та година, не е партията, която да споменавам с удовлетворение и упование заради решения, политики и поведение, не е партията с дух, принципи и ценности, от които да не се срамувам!", написа той в пост във фейсбук. По думите му след заседанието на конгреса на БСП и след случилото се на него - приетите решения и особено саморазправата с част от хората със собствено мнение и позиции, различни от тези на ръководството, той повече няма място в БСП.