Медия без
политическа реклама

НСО не са направили снимките в спалнята на Борисов

Няма данни сигурността на премиера да е била компрометирана, показа вътрешната проверка в службата

Вътрешната проверка в НСО, разпоредена заради изтеклите в интернет снимки, за които се твърди, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов и на които се вижда нощно шкафче с пачки евро, кюлчета злато и пистолет, не е открила данни сигурността на министър-председателя да е била компрометирана. Това научи "Сега" от запознати. От службата отказаха коментар, тъй като на 11 август документацията по проверката е изискана от Софийската градска прокуратура във връзка с образувано от тях производство.

На една от снимките е спящият Борисов. Според него точно снимката, на която "спинка сладко", е автентична, а останалите са специално аранжирани.

На 3 август прокуратурата съобщи, че е образувала разследване за използване на незаконно специално техническо средство. (Това е текстът от НК, по който обикновено се разследват изтекли записи и след това делата се прекратяват, без да се провери съдържанието на разговорите.) На 25 юни е назначена експертиза на снимките и аудиозаписите. По това дело се работи и по записите с гласа на Борисов, които бяха разпространени от юни насам. "По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев (той подаде оставка през юли покрай скандалите около сарая на Ахмед Доган в Росенец)".

Още след публикуването на снимките Станчев беше категоричен, че няма как те да са дело на някой от НСО, нито да са направени с помощта на охранителите. "Вярвам на тези хора. Казах го веднъж и пак ще го повторя – те са от 11 години с него, изключително доказани са, добри взаимоотношения имат помежду си, човекът им вярва на тях, те му вярват на него. Няма как да се случи това нещо – някой да си подложи такава динена кора. Това не го вярвам", коментира той. Неговото предположение е, че снимките са направени от някой от близкия кръг на Борисов. "За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки", каза Станчев пред bTV.

Прокурор Боряна Бецова, която е в екипа, разследващ снимките, обяви преди дни в интервю за "24 часа", че парите и кюлчетата трябва да бъдат физически в прокуратурата, за да бъдат инкриминирани, защото експертите не могат да работят само по снимка. В момента се чака експертизата дали снимките са истински и кога са правени. Разпитът на Борисов ще е когато прокуратурата напредне със събирането на доказателства.

Няма фотомонтажи или фалшифициране с "Фотошоп" в анонимно разпространените снимки компромати за премиера Бойко Борисов. Това сочи техническа експертиза на фотосите, поръчана от електронните издания „Биволъ” и “E-вестник”.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата