Медия без
политическа реклама

Нито ден без авария в БДЖ

12 Авг. 2023
Проблеми има и със старата техника, и с по-новата.
Илияна Кирилова
Проблеми има и със старата техника, и с по-новата.

Заради прекъсната контактна мрежа край Своге малко след 11 часа е спряно движението на бързия влак София - Варна и на пътническия от Мездра за столицата, съобщи БНР, позовавайки се Национална компания "Железопътна инфраструктура". Временно е преустановен трафикът в района. Пак днес два кърджалийски пътнически влака бяха заменени от автобус поради повреда на дизелова мотриса.

"Нито ден без голяма авария в БДЖ!", коментират по този повод пътници къде на шега, къде наистина. Произшествията са доста чести това лято. В четвъртък например се запали купе край Долни Дъбник на влака Варна - София.

Всичко това, а и ремонтите на железопътната инфраструктура, водят до невъобразими разминавания в разписанията. Без връзка с днешната случка край Своге, влакът от Варна, тръгващ в 23:50 часа снощи, пристигна в София с около час закъснение - просрочване, което това лято въобще не се смята за значимо.

Инцидентът сега край Своге е вследствие на строителните дейности в района. Тоест отстраняването на аварията, което тече в момента, е ремонт на ремонта.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

влакове, БДЖ

Още по темата