facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова зове вътрешната опозиция да се изправи срещу нея на вота

52-ма са номинираните за лидерския пост от местните червени структури
2 229
 Илияна Кирилова

Напрежение и сериозен сблъсък се очертава в надпреварата за лидерския пост в БСП по време на първите за партията преки вътрешни избори през септември. Номинираните за председател на левицата са 52-ма социалисти, съобщи настоящият лидер Корнелия Нинова на брифинг в централата на "Позитано" 20, като обяви, че докато тече предизборната кампания излиза в отпуск. Ще я замества кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Корнелия Нинова заяви, че решението кой да изпълнява длъжността председател, докато е в отпуск, го взима председателят, а не пленумът (Националният съвет).

До 6 август (четвъртък) всеки от кандидатите за лидер трябва да обяви дали ще участва в състезанието като подаде заявление за това до партийната изборна комисия До момента това са направили социалистките от Перник Галина Василева и Кристина Михайлова, депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов, както и Георги Тодоров от Бургас, съобщи още Нинова.

По думите й основният й опонент Кирил Добрев не бил алтернатива. Тя призова за лидер да се кандидатират и основните представители на вътрешната опозиция Сергей Станишев, Михаил Миков, Георги Гергов, Георги Пирински и Атанас Мерджанов, които са сред номинираните от местните партийни структури. 

Предизборната кампания в БСП започва на 12 август, а прекият избор е на 12 септември.

За да има избран лидер на първи тур, той трябва да събере поне половината действителни гласове. Ако това не стане, ще има втори тур на 19 септември.

В БСП тълкуват по различен начин кога има избор на председател. Някои смятат, че ако на първи тур не гласуват повече от половината от членовете на БСП, вотът е нелегитимен и не би трябвало да има втори тур, а въпросът да бъде решен от конгреса. Именно заради това и е важен въпросът колко социалисти имат право да пуснат бюлетина. Официален отговор към момента обаче няма. Няма и яснота дали да изчистени избирателните списъци от т. нар. "фантоми" - напуснали партията, починали.

Според социалисти ако прекият избор е легитимен, Нинова има повече шансове да го спечели. Ако се стигне конгрес, превес може да вземе вътрешната опозиция.

50

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Политиката засенчи и работата на омбудсмана

24.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

627 3
Марешки обвини БСП в геноцид към българското общество

23.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3122 40
Партията на Слави: Никога коалиция с ГЕРБ, БСП, ДПС и патриотите

23.09.2020

6662 57

Коментари

Страници

Светозар

Анжел Вагенщайн нарече г-жа Нинова „полуграмотна политически жена“ и безсрамна приватизаторка, като заяви:

Не ги е срам, да свалят Бузлуджа, да я приватизират“;

Бузлуджа не е Техноимпекс, тя не принадлежи на приватизация от никого

(https://www.flagman.bg/article/220113)

Крайно време е г-жа Корнелия Нинова да се вслуша в гласа на Анжел Вагенщайн,  ръководител на бойна ремсова група, арестуван след бойна акция и осъден на смърт през 1944 г., и да върне на изстрадалия български народ всичко, което е заграбира от него, като млада 28 годишна дама - РМД приватизаторка от село Крушовица.

Льо Клер

Анжел Вагенщайн е на 98 години! ☝️

mini96

Не ви ли писна да повтаряте едни и същи простотии?

Антей

 

И знае много!

 

Вагенщайн р.1922 г. е почти набор на Хенри Кисинджър р.1923 г.!

 

Пък Ноам Чомски е на 91 г. и той знае и съветва много!

 

:)

 

Светозар

До mini96:

Ето една умна книга, издание на Висшият съвет на БСП „КОРУПЦИЯТА – основен елемент в управлението на СДС: юни 1997 г. – април 2001 г.“, където  схемата с РМД-тата е описана изцяло в корупционен контекст, включително и приватизацията на „Техноимпекс-98" АД.

mamut

ми много меки тия от Никола Гешевата полиция , вместо да изпълнят присъдата , сега цял живот АБПФК, а други така си и отидоха в затворите без присъди. 

ГАМЕНЧЕТО

Добре Вагенщайн добре и кой да дойде след нея Гергов ли, или направо цялата червена буржоазия дето на народа му се повръща от нея.

И сал един приватизатори ли има във вашите редици.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Ламби, защо толкова преживявш за сбирката на Бузлуджа? За пети път го пускаш това, явно нещо ти е криво. Между другото, радикалният ремсист-марксист Вагенщайн и той ли стана социал-либерал?

Антей

 

По-скоро трезво мислещ човек!

 

✌️

 

woogie

Старият, доказал се във времето, комунист  срещу самозабравилата се приспособленка, Нинова. Подкрепяна от Унтерофицер Пришибеев ( А. П. Чехов ), известен под името Радев. Тя, криминогенна приватизаторка. Той, представител на казарменият анархокомунизъм, вдъхновяван от Кремъл. Майтап на голо!

Under_My_Thumb

Той, представител на казарменият анархокомунизъм, вдъхновяван от Кремъл.

Още един последовател на Francis Fukuyama?

paragraph39

С Нинова или НЕ начело на БСП- това е вътрешен проблем на тази партия!

Истинският проблем/външният/ е, че БСП се самонарича и пледира, че е ЛЯВА партия- и така "зомбира" левите Избиратели и обира гласовете им!

А, всъщност, Истината е:

"Демокрацията е ЛИЦЕМЕРНА!

Демократите- ДВАЖ ПОВЕЧЕ!!

Социалистите и социалдемократите- ТРИЖ ПОВЕЧЕ!" /§39/

КАЗАХ!

Under_My_Thumb

👍

Zmeja

Само преди няколко дни Нинова даде отговор на трите изключително съдбоносни вселенски въпроси:

- членство в СДС;

- приватизация на Техноимпекс;

- месторабота на сина й в САЩ.

По първия въпрос има осъдителна присъда за наклеветяване. По втория - били са 27 души приватизатори и с влизането си в политиката се е освободила от всички акции и бизнес права и задължения. По третия - сина й изобщо не работи в голяма корпорация, а в научен институт и се занимава с научна работа. Диистанционно подготвя за международни олимпиади по математика деца в България. Самият той като ученик има около 20 медала от такива състезания.

Светозар

Корнелия Нинова е плащала на синчето си по $30 000 такси за обучение плюс още толкова за издръжка (поне толкова). Т.е. както казах и преди - около $60 000 на година, умножено по 4 = $240 000!“, 27.07.2020 г. - Татяна Кристи

facebook.com/tatiana.christy/posts/2585514914998617

Г-жа Нинова май се е разсеяла да се „освободи“ от сухата пара?!?

И с парите в джоба няма как за втори път да се престориш, че изживяваш катарзис!

nebenebe

Надявам се Нинова да успее. Това ще е полезен пример за глутниците.

Антей

 

За морална чистоплътност ли?!

Testament
снимка на Testament

да си турат видната сдерастка и приватизаторка на бсп кочината за главатар е показателно колко тъпи са в бантустана.

марк

 

                           Истинският проблем/външният/ е, че БСП се самонарича и пледира, че е ЛЯВА партия- и така "зомбира" левите Избиратели и обира гласовете и

 

 

                                 Да беше погледнал ''Атака'' и вожда и майстор на пируети и па дьо дьо-та. До кога ще го разкарват на къса каишка и Гешев и Боко ? Ма те други били зомбирали .... КАЗАХ !

Flamand

По третия - сина й изобщо не работи в голяма корпорация, а в научен институт и се занимава с научна работа.

Пускайте ги тези фейкове по клубове, седянки и градинки, не и в интернет. Който ползва интернет, може да отвори профила на сина на Нинова в LinkedIn

https://www.linkedin.com/in/rafael-rafailov-1b521611b/

и да види, че младежът - да е жив и здрав и да строи капитализЪма - си работи в Goldman Sachs вече над 4 години.

paragraph39

марк

/:/ §39: Истинският проблем/външният/ е, че БСП се самонарича и пледира, че е ЛЯВА партия- и така "зомбира" левите Избиратели и обира гласовете им

..................

Да беше погледнал ''Атака'' и вожда и майстор на пируети и па дьо дьо-та. До кога ще го разкарват на къса каишка и Гешев и Боко ? Ма те други били зомбирали .... КАЗАХ !

......................................................................................................................

Отвори тема за КЛАСОВИТЕ/ със съответната им класова Идеология!/ партии и за ВСЕКЛАСОВИТИ/ патриотичните, националистическите- БЕЗ класови идеологии!/ партии по Света и у нас- и ще те освободя от "кошмара" ти "Атака"-Сидеров!

А, ако просто опитваш евтино и инфантилно да манипулираш, коректно, етично, интелигентно и УСПЕШНО ще те изДЕманипулирам! Обещавам! 

Дежурния

По втория - били са 27 души приватизатори и с влизането си в политиката се е освободила от всички акции и бизнес права и задължения.

И за приватизацията на Техноимпекс не е добре да се пише наедро в епохата на интернет. Приватизаторите от РМД-то формално са били 28 човека, но Нинова е била директора, тя е държала контролния пакет акции на РМД-то и тя е вадела парите за "покупката". Срещу  формално 700 000 долара (около 1 милион и нещо лева) е получила активи за 3 милиона, от които 1.8 милиона пари по сметки. Естествено платила е (само тя, не и останалите 27 броя ремедейци) първата вноска от 70 000 долара и разсрочване на останалото за 10 години. След това намаляване на цената на 600 к долара, на 300 к долара...

Човек може да се информира и какво е било състоянието на сметките на Техноимпекс когато Изпълнителният Директор др. Нинова се е "освободила" от акциите и е станала зам. министър.

Zmeja

Ако всичко това е извършено законно, то ще излезе, че ти си срещу приватизацията изобщо.😁

Дежурния

Приватизацията в България не е нещо хомогенно и еднозначно. Най-опростено могат да се различат три случая. Първи - приватизацията е разумното решение, втори - приватизирането е дискусионно или направо глупаво, трети - приватизацията (особено с РМД) е узаконена форма на грабеж на публични активи. Др. Нинова е участвала в третия вид и документацията за това се развява в интернет.

nebenebe

Атака освен че била партия, па и класова отгоре за капак. Колко тома е издал класикът? И коя класа представлява, ако не е тайна? Глей, глей какви работи ставали, а аз не съм и забелязал. Америка е много назад, трябва да и се отворят комбалите.

nafta

Корни, нали знаеш, че в следващия парламент не можеш да влезеш, освен ако не промениш собствените си правила за депутатстване?

😛

nebenebe

Надявам се да е помислила и за това. И защо трябва да клечи в говорилнята? Там е за палячовци, дето искат да се видят на телевизора.

Defender of the...

Ей, един мъж да имат в БСПто по поведение...

 

Светозар

Както се вижда последните дни, червените бабички намаляват, а наперените лелички-гербаджийки се увеличават, като смело бранят любимият си Бойко. Това е още един индикатор, че БСП не е алтернатива на ГЕРБ и ГЕРБ ще ги бие на всички избори, така както доктор Тодорова бие с бастун протестиращ срещу г-н Борисов.

nafta

Ей, един мъж да имат в БСПто по поведение...

Нямат, нямат. Татяна Дончева отдавна напусна.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш