Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нинова: Поведението на Радев е разрушително

Той вероятно има мъжки комплекс към жената, която го направи президент, предположи соцлидерът

04 Авг. 2022Обновена
БГНЕС
Корнелия Нинова

Поредна порция остри критики към президента Румен Радев и новото му служебно правителство изсипа водачът на БСП Корнелия Нинова. Изходната точка беше назначението на Никола Стоянов начело на икономическото министерство - позиция, която досега заемаше самата Нинова. Тя уволни Стоянов преди няколко месеца, докато той беше шеф на борда на военното предприятие "ВМЗ-Сопот", с мотива, че е отговорен за влошеното финансово състояние на завода.

Нинова разказа по bTV, че тогава е установила частни интереси, насочени към източването на държавни дружестви. Тя описа схема, в която замеси Стоянов, бившия шеф на държавната оръжейна фирма "Кинтекс" Александър Михайлов и ексминистъра на икономиката в предния кабинет на Радев Даниела Везиева, която в кабинета "Петков" е била съветник. Разкритията си навремето Нинова описала в писмо до премиера Кирил Петков, в което предложила да уволни и тримата, и той я подкрепил.

От „Позитано” 20 започнаха с атаките срещу служебното правителство още в първия му работен ден. В партийната централа на БСП беше организиран специален брифинг, на който хората на соцлидера Корнелия Нинова изразиха негодуванието си срещу уволнението на зам.

Според соцлидера назначаването на Стоянов на нейно място, освен "лично наказание и унижение", представлява опит да се "възстанови моделът ГЕРБ-ДПС". Тя предрече, че това ще доведе до източването и съсипването на държавните предприятия.

Водачът на БСП повтори обвинението си към президента, че принадлежи към групата, която е свалила кабинета "Петков". Тя предположи, че действията на Радев са продиктувани от желанието му за власт, както и да разбие политическите партии, и реда в държавата. "Той създава нови партии, употребява ги и ги захвърля", смята Нинова. Като пример, даде отношението на държавния глава към "Продължаваме промяната". Сега, според нея, Радев се е обединил с ГЕРБ и ДПС, за да свали кабинета "Петков". "Това е разрушително", заяви соцлидерът.

За конфликта помежду им Нинова сериозно предположи, че президентът "има мъжки комплекс към жената, която го направи президент" - като имаше предвид себе си, тъй като навремето тя го издигна за кандидат за държавен глава.

Провалът на БСП да реализира третия мандат за съставяне на правителство ознаменува и окончателния разрив в отношенията между соцлидера Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

Нинова категорично отказа да коментира парливия въпрос за газовите доставки. Тя заяви, че не е разговаряла в подробности по темата с колегата си енергиен министър Александър Николов, и не може да дава обяснения за неговите действия. И повтори, че нейната партия е настоявала да се подновят разговорите с руския енергиен гигант "Газпром" - позиция, която поддържа и сега.

Още по темата