facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Наскоро ремонтираното кръстовище пред Ректората пак е за ремонт

1 575

Ремонтираното преди около година и половина  кръстовище пред Софийския университет вече се руши и се нуждае от нов ремонт. За това алармира неправителствената организация "Спаси София" в социалните мрежи. През август 2018 г. участъкът пред Ректората бе затворен за три дни с цел да бъде скоростно и изцяло обновен. От общината тогава обясниха, че в рамките на 72 часа строителите ще фрезоват асфалтовата настилка на кръстовището, ще го асфалтират и маркират и че след това движението по натоварения участък отново ще бъде пуснато. 

"1 година и 6 месеца - толкова изтрая новоремонтираното кръстовище пред Ректората. През лятото на 2018 г. кметът се похвали с ударен ремонт само за 3 дни и обяви, че зорко следи за качеството. Заместник кметът по транспорт беше "командирован на терен", беше положена метална мрежа под асфалта, за да се предотвратят пропадания и напуквания и бяха взети лабораторни проби от настилката. И ето, резултатът вече е налице", коментираха от "Спаси София", които прилагат и актуални снимки на трасето.

Кръстовището пред Ректората е част от недовършения проект за ремонт на Зона 4 в центъра, припомня още сдружението. До края на 2019 г. трябваше да бъдат напълно ремонтирани площадите пред Народното събрание, храма "Св. Ал. Невски", Паметникът "Левски" и редица улици.

"Всички те останаха недокоснати. Направени бяха единствено част от ул. "Московска", градинката "Св. Кл. Охридски"- с потресаващо качество на настилката, както и "Кристал", чиито тоалетни и подземни контейнери все още стоят оградени и не са пуснати в експлоатация. Проектът ни струваше 21 млн. лв. и трябваше напълно да обнови емблематичните градски пространства. Вместо това общината възложи актуализация на проекта, който самата тя избра (разбира се, за препроектиране беше платено повторно), предвиждащо само пренареждане на настилки, без нови функции и подобрена визия. С неспособността си, управляващите направиха така, че софиянци да са против ремонтите, защото знаят, че резултатите отново ще бъдат потресаващи. И на фона на свършеното до момента, напълно ги разбираме. Всеки нормален човек на мястото на Йорданка Фандъкова щеше да спука от глоби и неустойки всички виновни за допуснатия резил - от проектанта, през изпълнителя, до надзора и всички отговорни лица в Столичната община", коментират от неправителствената организация. 

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Най-сетне започва разширяването на бул. "Тодор Каблешков"

29.05.2020

1558 16
След размисъл сайт на Столична община поевтиня с 16 000 лв.
"Чистота Искър" получи нов апетитен договор от София

Коментари

valldi

Ремонта на ремонта. И пак ремонт. С работа, работа и пак работа. Такъв е девизът на Йорданка. Само не казва за кого работи....

Илиан Мавров156...

За кого не знам, ама виждам, че се "гримира мъртвец"- детски площадки ,ремонти,ремонти-нищо за ПРОИЗВОДСТВО- на храни например - кой ще купува от "Метро"замразеното в мезозоя говеждо на чичо Дончо.

Evasion

Всеки нормален човек на мястото на Йорданка Фандъкова щеше да спука от глоби и неустойки всички виновни за допуснатия резил

Родата и приятелите да не се закачат. 

Lola the Kinks

30 години мутрокапитализъм - 30 години грабеж, разруха и геноцид.

Hasta la vista

Е и кво му е на ремонта? Я вижте как са се погрижили за околната среда! В пукнатините мое да поникнат тревички, цветенца и друга флора...ще се завъдят мравчици и други полезни инсекти...Назад към Природата!!!

PlaNed
снимка на PlaNed

Хайде, стига сте циврили!

Нали вие си избрахте Фандъчкова?!

Елате на село! Нашата улица е от тошово време и май е по-хубава от вашите, които "ремонтират" всяка година! ?

Мисля си, че ревът е защото те не участват в далаверата

Джиджи

Хайде, стига сте циврили!

Нали вие си избрахте Фандъчкова?!

За жалост, не всички НИЕ ... ?

de_Ruyter

Това да не е началничката на караколювите ловки диагностицирани калинки? Ми да, тя е... 

 

Данка Столичанка ?

 

Влязла в историята на софийските кметове с фразата "ремонт на ремонта"... 

Джиджи

?

Илиан Мавров156...

Това което вече не можем да променим за огромно съжаление на всички почтени люде НЕ гласували за г-жа даскалицата е,че лика и ще грейне до този на Вазов, Гешов,Иванов, Славейков... 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×