facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

На "Орлов мост" излязоха с ултиматум към Борисов

Вече петима протестиращи в София са обявили гладна стачка, блокада бе обявена и пред община Варна
Обновена
11 499
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Протестиращите на Орлов мост по инициатива на БОЕЦ, заедно с групата "Граждански мегдан" и сдружение "Зелен Младост", с помощта на Пламен Даракчиев излязоха с общ Граждански ултиматум до Бойко Борисов

Ето и неговия текст: 

"Както знаете Орлов мост, един от символите на София вече шести ден е блокиран и е част от протестите в страната. Знаете също така, че настояваме за вашата незабавна оставка, както и за оставките на главния прокурор Иван Гешев, а така също и за оставките на Кошлуков и Цацаров.
Надяваме се с общи усилия да решим проблема. И този на държавата и в частност на софиянци, които изпитват затруднения заради вашето упорство и страхове.
Ето защо ние ви предлагаме възможно най-бързо, още днес, да направите своя избор: да подадете оставка или пък да доведете силите на реда, които да отворят отново Орлов мост, като ги оглавите лично.
Причините за Вашата оставка не са една или две, те са хиляди. Не забравяйте и компрометиращите аудио записи, от които цял свят научи доста неприличния речник на българския премиер. Както и това, че той лично може да се разправи с една българска фирма или пък да повлияе на една друга сделка на пазара. Най-накрая освободете ни от този срам цял свят да коментира пачките евро, кюлчетата злато и пистолета в спалнята на българския премиер.
Оставаме тук, на Орлов мост и чакаме Вашата оставка г-н Борисов! Или пък Вас самия начело на жандармерията."

 

В момента в София остават блокирани три централни кръстовища. Освен Орлов мост и площад "Независимост" от нощта на събота срещу неделя протестиращите са блокирали и възловото кръстовище на Ректората. Те са разпънали палатки на трите места. В палатковия лагер на площад "Независимост" вече петима души са обявили гладна стачка. Един от тях - 58-годишният Владимир Генов вече четвърти ден дори не пие вода.

"Смятам, че това е един последен начин нещо да се промени. Мое решение е да не се храня и пия вода, но препоръчвам никой друг да не го прави. Това не е лесно. Усещам вече проблеми. Смятам, че съм силен българин и ще продължа напред, но няма да е лесно. Ще продължа до пълната оставка на онези горе. Компромис няма да има, няма да има спиране. При проблеми от моя страна няма да изявя желание да бъде предприета спасителна мярка спрямо мен. Няма да мръдна", заяви Генов пред БГНЕС.

 

 

Вече близо 80 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала "Тракия". Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към магистралата. Полицаи и жандармеристи остават на пост.

Пред БНР една от протестиращите, Искра Михайлова, каза, че никоя институция не е дала обяснение кой трябва да разреши недоволните да направят шествие по магистрала "Тракия" и да се приберат. "Прехвърлянето от институция в институция на нас ни дойде в повече. Ние звъняхме навсякъде, звъняхме и в АПИ, говорихме с полицията, от АПИ казват, че преминаването може да бъде свободно, обезпечено от полицията. От полицията казват - АПИ трябва да разреши това и 60 часа не стана ясно кой може да обезпечи това преминаване, съответно преминаване не се случва. В момента ние се готвим за оставане тук", каза Михайлова.

За да остане обезпечен от хора лагерът на протестиращите, вече е пуснат график за дежурство на място, съобщиха организаторите. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, се срещна днес с протестиращите. Той поиска от тях да му представят исканията си в писмен вид. "Полицията в града има съмнения, че шествието няма да е само за час, а ще остане постоянно като блокада", заяви Тодоров пред "Нова телевизия". По думите му, всеки има право на протест, но не и да блокира цялата държава.

Опити за блокади бяха направени и в други части на страната. Снощи група граждани блокираха за час движението по главен път Е-79 край Кресна. Полицията ги принуди да се оттеглят и пусна движението по тази изключително натоварена пътна артерия, която свързва София с българо-гръцката граница. Един от протестиращите - Николай Кутанов, се оплака, че е бил ударен в корема от полицай, след като е участвал в протестите. От полицията в Благоевград обявиха пред bTV, че е започнала проверка за неправомерна употреба на сила от страна на полицейски служител срещу гражданин. Въпреки това пред сградата на ОДМВР-Благоевград тази вечер беше проведен протест.

 

От тази вечер протестиращи направиха палатков лагер и на площада пред община Варна. Нeдoвoлни блoкирaхa кръcтoвищeтo нa бул. "Cливницa" c бул. "Ocми примoрcки пoлк" прeд cгрaдaтa нa кметството. Те са категорични, че няма да си тръгнат от кръстовището, докато не видят оставката правителството и главния прокурор Иван Гешев. 

 

 

Палатковият лагер във Варна е факт! Блокада пред Общината до успех! 🌊👊🇧🇬

Posted by Отровното трио on Monday, August 3, 2020

 

Протести или шествия имаше още в Пловдив, Бургас и Ямбол.

106

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

72-а вечер на протести в София с искане за оставка на Борисов и Гешев

18.09.2020

Обновена

715 11
Краят на Борисов и ГЕРБ настъпи, колкото и да продължи агонията

17.09.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

11259 6
Почитаме Светите София, Вяра, Надежда и Любов

17.09.2020

98

Коментари

Страници

woogie

Дерзайте, таваришчи! С всеки изминал ден увеличавате поддръжниците на ГЕРБ. И намалявате надеждите на Кремъл за присъединяването на България към евразийската общност. Дерзайте!

жана д'арк
снимка на жана д'арк

С всеки изминал ден увеличавате поддръжниците на ГЕРБ

Забелязахме. Всеки ден тримата поддръжници на ГЕРБ в този форум регистрирате по десетина нови ника и така ставате армия. И избори така печелите. Всичката ви е такава.

Бонжуар

Камарад, не се заплесвай! В 10 часа в шкембеджийница "При Толупа" ще раздават суджук. Дар от мем сахиб... 🐑💨

nafta

И избори така печелите.

Ако имате доказателства за това и ги укривате, вие също сте престъпник. Ако нямате сте клеветник. Всичката ви е такава.

Каубой
снимка на Каубой

Като на комсомолците и комунагите ли г-це/г-жо? Ще ви се да падне ГЕРБ, ама нанАйси маро.

Льо Клер

Каубой, за разлика от г-н Борисов, как хубаво говориш чужд език. Може да кансидатсваш за дипломатическа служба. Приемната  е в съседната стая на nafta-тa i woogi-то. Но в същата клиника. 🚑🚑

Кара Колю

Борисов, прибери си полицията! Позволи на протестуещите да се пазят сами!!!

жана д'арк
снимка на жана д'арк

 

Борисов, прибери си полицията! Позволи на протестуещите да се пазят сами!!!

Точно така. И аз призовавам - Борисов, прибери си полицията и се пази сам!!! 

Кара Колю

Съгласен - да дига полицията от кръстовищата... 😁

След час ще се минава свободно...

А що се отнася до тия, които пазят не него а МинПреда на България - има един мааалечек проблем... Но който може да бъде решен лесно, бързо и точно - печелят изборите... ВНС...смяна на Конституцията... и хоооп - МинПреда на България без охрана*

 

Льо Клер

Ти все това се дереш от няколко дни, а Борисов не те чува. Опитай по фейсбук. Той от там ръководи. Може Шехерезада да дигне фейсбука и да ти разкаже някоя приказка, а не да чакаш на Сократ - #zashtopakaz. 😥

Яни-Янаки

Професор Александър Кьосев:

 

Добре е и тези, които са гласували за Бойко Борисов, да си дадат сметка, че посланието „Аз съм като вас“ е подменено: новото послание гласи: „Вие сте тъпанари.“ То е насочено към всички. Имало 200 000 интелигентни хора в България и Бойко Борисов бил сред тях, представете си,. (Протестиращите не са сред тях явно.) С две думи: тук говори един лъжец и всички хора, включително онези, които гласуват за него, трябва да го чуят и разберат.

 

http://epicenter.bg/article/Prof--Kyosev--Borisov-yavno-ne-si-dava-smetka--che-veche-e-predaden--zapisvan-i-podslushvan-ot-svoi-hora/223504/11/0

Oldten
снимка на Oldten

Хората ви хортуват, че тези неща се решават с избори, вие пак си знаете шумкарските приоми. Действително не съм гербераст и от времето на седерастите не съм гласувал, но...като гледам Фигуранта, каква сволач е събрал около себе си и каква анархия създава, задължително ще гласувам на изборите през март!

Джанго
снимка на Джанго

+ черепа + церу  

фейка с чекмеджето  ресурс има само  цру

а записите те са тотален фейк 

Льо Клер

Действително не съм гербераст

 

То не е лесно да си кажеш след цитираното от Яни-Янаки:

 

...новото послание гласи: „Вие сте тъпанари.“

Каубой
снимка на Каубой

И ще пратим фуражката при господаря му от мордор.

Сократ-май

Следваща цел - алея Яворов.

Джиджи

Ми то, Цариградско шосе, вече го пишѝ бегАло ... 😅

 

Затуй на мен, само да не МИ блокират Лъвов мост, щото той ми остава единственият "изход" към Западната част на София, където последните дни ми се отвори малко "работа" ... 😏

nebenebe

Накрая пак шопите ще турнат един от тях. Бе да я отцепим тая София. И от данъците де. Да си развиват там селото, както намерят за добре. Национализираме курортите на първо време.

Никса

 Надяваме се Гошо Тъпото да изрине мафиотите Борисов и Каскета!

Гошо Тъпото ще бъде достоен МинПред и ще пребори корупцията!

Nane vel Vute

След кръстовищата блокирайте и мандрите ( Лидл, Била и т.н.), оставете народо гладен и властта другаре ще ви падне в ръцете като узряла круша.

Кара Колю

Ей... провокатор... а бе, ти знаеш ли на кого са мандрите? А?

Знаеш ли, че миг след грабежа (блокадата) ВПС на БСП(к) ще излезе в контра-стачка? А?

Сократ-май

Гениална идея.

тютюн

Протестиращите, подкрепям ви! Нищо, че на този етап само морално.

Много хора около мен са така - скърцат със зъби срещу приматиера, гешефтаря и не само, но още не са на протестите.

Каубой
снимка на Каубой

Още по силно скърцат комунистите. Дългият инкасатор вече го осъдиха. Лоша прокуратура, лош съд ! Много льоши! Съдият и осъждат неподсъдни комунисти. Остааавкааа и свободода за ровч! Време е маските да паднат и червените да ходят на бок####а.

Дежурния

За Стара Загора ми стана интересно, какви са били изборните резултати преди около 9 месеца.

Любопитна работа се оказа.

Местни избори | 27 октомври 2019 | първи тур

Живко Веселинов Тодоров ПП ГЕРБ 68.63%

Иван Стоянов Върляков БСП ЗА БЪЛГАРИЯ 14.47%

Магдалена Владимирова Овчарова „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) 3.04%

👀

Nane vel Vute

 Колю  прав си, забраих че след 10 ноември КаДеСе-то раздаде и банките и мандрите на своите ора.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

С всеки изминал ден увеличавате поддръжниците на ГЕРБ.

 

Ти вече стана ли такъв?

 

 

fractal
снимка на fractal

Защо няма стачкуващи в жилищните комплекси на София където живее по голямата част от софиянци

Центъра на София са административни сгради и ниско строителство

Протестите имат друго за цел и не се знае след протестиращите какви ще дойдат

 

Льо Клер

Трудно ще рабереш! Не се и напрягай!

Testament
снимка на Testament

Пак герп мнозина си ги искат а другите огладнели и се мъчат да седнат на столчето но нито програма нито идеи нищо даже демократично сал  кокала искат но основното замитане на следи  чрез хаос  най печеливш е гнусния фигурант.

и черепян ,който си е в сащ

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш