Медия без
политическа реклама

МВР за Слави Ангелов: Вероятно е покушение заради работата му

Известният разследващ журналист бе пребит пред дома си

17 Март 2020Обновена
slavishow.com

МВР обяви официално, че работи основно по версията, че нападението над журналиста Слави Ангелов е заради неговата работа и най-вероятно става въпрос за дадена поръчка за покушение. 

„Колегите снощи са говорили с него, но предвид състоянието му тогава днес колегите ще проведат втора беседа. Побоят е свързан с работата му, което е недопустимо, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова тв.

"Уверявам ви, че ще положим всички усилия. Ангажирани са колеги от СДВР, националната полиция. Ще направим всичко възможно да задържим извършителите на това престъпление. Ангелов е стабилен, няма пряка опасност за живота. Надявам се, че стигнем до извършителите“, обясни още Иванов.

Известният разследващ журналист и главен редактор на "168 часа" Слави Ангелов бе пребит пред дома си на "Дондуков" в София във вторник вечерта. Побоят не е бил с цел грабеж, тъй като нападателите не са отнели нищо. Те са удряли Ангелов по лицето, включително с метлани пръти. Трети човек е записвал нападението.

"Паркирах колата и тръгнах към вкъщи. Пред мен вървеше съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости. Когато се свестих, едно момиче се бе надвесило над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болницата", разказа Слави пред "24 часа".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

журналист, нападение, МВР

Още по темата