facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

МВР се оплака от зачестяващо неподчинение

Към момента няма ефективно събрана глоба за нарушаване на мерките
Обновена
15 839
 Илияна Кирилова

МВР се оплака от зачестяващо неподчинение. "В последно време се наблюдава тенденцията част от водачите да агресират и да не спазват разпорежданията на полицейските органи", обяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от БГНЕС.

Само за ден имаме три случая на неподчинение на полицаите. Освен обвиненията за нарушаване на противоепидимичните мерки, те получават обвинения и затова, че не изпълняват полицейските разпореждания. В този случай хората се задържат, повдигат им се обвинения. Автомобилите им се изземват по досъдебните производства и мерките са категорични“, обясни той.

Попитан дали се събират глобите, комисар Хаджиев каза, че все още не са издадени наказателните постановления, но от въвеждането на мерките СДВР е съставила около 1 800 акта. „Тези актове са по заповедта на министър Ананиев, част от които са за неносене на маски, а други - за неизпълнение на заповедта за посещение на паркове и градинки“, посочи още директорът на СДВР.

Това би трябвало да означава, че до този момент няма нито една ефективно наложена и събрана глоба в столицата, свързана с противоепидемичните мерки. При тези санкции първо се издава акт за административно нарушение, който може да бъде обжалван. Ако жалбата се отхвърли, се издава наказателно постановление, с което се налага съответната глоба. Това постановление може да бъде обжалвано пред съд.

"36 полицаи са с положителни проби за коронавирус, 10 от тях са вече излекувани", обяви по БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов. "Има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната", смята още гавният секретар на вътрешното министерство. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверени. От 17 717 проверени декларации в периода 17-14 април 788 души са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили основание за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда. 

"Ще поискаме включване на армията, когато има много заразени служители на МВР и те нямат физическа възможност да изпълняват функциите си. Армията ни помага във всяко едно отношение", каза още главният секретар на МВР.

Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи дали се спазват всички предписания на властите. Организацията е главно на кметове на общини, но главният секретар на МВР Ивайло Иванов вече е дал указания на всички областните директори да оказват пълно съдействие. "В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация. Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята", разказа Иванов.

Леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото при нас нещата не са много добре, коментира още главният секретар на МВР.

НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ

Екипи на дирекциите „Инспекция по труда“ извършваха днес проверки на истинността да информацията посочена от шофьорите, които са попълнили декларация на влизане в София през КПП. Събрани са данни от декларациите на 350 лица, като от тях за 100 лица, декларирали, че пътуват за работа, е установена липса на действащ трудов договор. За 45 лица проверката е извършена на самия пропускателен пункт и те не са допуснати да продължат пътуването, информираха от "Инспекция по труда".

СЪД ЗА ЗАКАНА СРЕЩУ ПОЛИЦАЙ

В същото време, прокуратурата обяви, че е внесла в съда обвинителен акт срещу Д.А. (на 61 години) за закана срещу полицай в Кюстендил.

На 07.07.2019 г., дежурна следствено-оперативна група при ОД на МВР гр. Кюстендил предприела извършване на претърсване на имот. За оказване на съдействие, на място били изпратени полицейски служители. По време на това действие по разследването присъствал и Д.А., тъй като въпросният имот бил на тъща му, която се намирала на лечение в болница.

Още с пристигането си мъжът се нахвърлил с вербална агресия, обиди и заплахи към полицейските служители. На един от тях, отправил закана: „Ще свършиш като бившия си началник, който си замина. Имам точните хора, които да те посетят, поради това, че ти си човека, който съсипа семейството ми“. Тези закани възбудили основателен страх за осъществяването им, разказва още държавното обвинение.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

СДВР още мълчи за полицейското насилие над протестиращи

14.07.2020

Обновена

12913 17
Протестът пред МВР се отправи към президентството

13.07.2020

Обновена

9170 94
Борисов атакува Радев и НСО и заради морската охрана на Догансарай

10.07.2020

Обновена

12326 123

Коментари

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Разбира се, армията ни е неунищожима и напълно неподатлива на вир03и.

Защото не само си МИЕ РАЦЕТЕ, но се и къпееееее 🛀

 

Петър_Иванов98

хората се задържат, повдигат им се обвинения. Автомобилите им се изземват

И от кво точно се оплаква тая калинка: че е жертва на агресия и страда, но с последни сили сдържа агресията?

Арестува, конфискува, раздава присъди, глобява с най-високите глоби на света най-бедното и окрадено население на Европа. Какво още не му достига? Любовта на "хората" за които се жертва?

 

Johnny2965

Научих нова дума - агресирам!

Но не разбрах на кого се оплакват от МВР?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

На арменския поп.

:)

Дохс_Читем

Това е принос в българския език - отсъществителен глагол. Агресия - Агресирам 😁

Преди много години срещнах следната градация на лиспата на умения:

(бисерът принадлежи на ротния на 6та рота по прякор Хахата)

"Първоначално няма да можеш, после по-малко ше неможеш, после още по-малко ше неможеш и накрая ШЕ МОЖЕШ!"

скът

Агресирам = а + гресирам... (а като социален - асоциален)

nafta

"За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверявани."

 

Кого лъжете? Онези 150 000 декларации по Великден проверихте ли ги всичките, както се заричахте? За да ви работят мерките, трябва глобата да се налага на място, в брой или чрез ПОС терминал. После недоволните да ходят да обжалват. Това с писане на хартийки и минимум шестмесечно размотаване по институциите с последващо отменяне по всякакви формални и неформални причини ще води до все по-голямо неподчинение. Пускайте хората да си пътуват свободно, и без това злополучните ви КПП-та са само проформа. Значи, мога да тръгна от Айтос и да стигна до Горна Малина без проблем, а не мога да отида от София до Мало Бучино. Егати...

скът

Направо всеки, който минава през КПП, да оставя депозит за глобата, който ще му се върне след "пандемията", ако няма задължения към държавата.

sega_reader

Голямото писане на актове доказа несъстоятелността си, само дето на полицайчетата им изтръпнаха ръцете.

Оказа се, че обещаното не е като даденото.

Няма нито една стотинка ефект от цялата работа, енергията отиде в свирката ,а колелата на локомотива не помръдват.

geni1

Неподчиненията ще нарастват, защото хората разбират абсурдността на положението.

Хората могат да бъдат глобени ефективно, когато самите те разбират че нарушават правила.

 

Няма власт която да е устояла и останала когато разчита само на страха.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Хората не са овце. Разбират кое е разумно и кое е просто репресия . И реагират.
Testament
снимка на Testament

Ами дълго време няма как да правите хорицата на маймуни.

Дайте реалния приръст на престъпленията

devane

Милиционерщина, мога да цитирам до утре изпълнения от този сорт. Никой не харесва милиционерщината, а сега и неграмотните в синьо имат и власт... Какво очаквате?

Michael
снимка на Michael

Мога само да напомня концентрационните лагери - изпълнението на заповеди не е извинение, а съучастие. Нека се замислят в какво участват и после да се оплакват.

Justinian2
снимка на Justinian2

Арестува, конфискува, раздава присъди, глобява с най-високите глоби на света най-бедното и окрадено население

 Бардак и беззаконие. Русия 1918-1922. Едни и същи сили, и тогава и сега, ръководят терора над хората.👿

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Тези актове са по заповедта на министър Ананиев, част от които са за неносене на маски

 

Всеки ден минавам покрай руското посолство.

Само 2 пъти видях жандармерист с маска, май беше един и същ.

На работа ги засичам да отиват също без маска.

Докога ще дават отрицателен пример? Респективно – ще провокират към неподчинение спрямо мерките.

 

То верно главният секретар на МВР не мож засенчи спомена за Боко на същия пост. И  очевидно липсата на основни качества е помогнала за назначаването му. Ама сепак за простотията и негодността трябва да има граници:

Да не могат безбройните милиционери да наложат задължителното носене на маски в София – е, какво иска да ни каже властта? Че всичко е един гол маскарад? За тях най-вероятно е, толкоз им е хоризонтът на разумение. Важното е далаверата да не спира да си расте.

Compay
снимка на Compay
Защо трябва да дават "пример с маска" жандармеристите ? Да не би те да са по дефолт дебили ?
Тренд Петков

Не бе човече...ПРимер с маска трябва да е само Премиера и то за дебил по дефолт...Да си го видял да носи маската като маска? ....ми тя му е на брадата и плюе ле плюе срущу мисирките...нагледен пример. По добре да е носи в джоба...ефекта е същия...ами да го глобят, та хората да видят че правилата са за всички

Compay
снимка на Compay
Не съм съгласен с мнението ви , Петков. Намирам карикатурното нахлузване на маската на гушата от Борисов за проява на една подсъзнателна нормалност. Подчертавам ПОДСЪЗНАТЕЛНА. Интуитивно ТОЙ усеща че е централна фигура във фарс. И не се вживява в наложения маскарад и костюмизация. Смешен но естествен човек , дете на природата.
Winnetou
снимка на Winnetou

Смешен но естествен човек , дете на природата.

 

Маугли?

 

Багира не го припознава...

vvatkov

   Сетих се за виц преди 10.10.89

   Препълнен трамвай. Двама мица висят на вратата. Единя се изпуска и пада. Пътник бута другия и на въпрос защо го е направил, отговаря - "помислих, че ги почнахме".

Влез или се регистрирай за да коментираш