Медия без
политическа реклама

МВР отнема лиценза за охрана на "Делта гард"

Съдружник във фирмата е с повдигнато обвинение

28 Окт. 2021Обновена
Илияна Кирилова

Министерството на вътрешните работи е започнало процедура по отнемане на лицензите за извършване на частна охранителна дейност на фирмата "Делта гард" ООД. Това пише в съобщение на ГД "Национална полиция" до компанията.

Не става ясно какъв е поводът за отнемането на лицензите на "Делта гард". Фирмата се прочу с разследването на "Антикорупционния фонд" за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант "8-те джуджета". Охранителната компания е собственост на Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев.

От фирмата "Делта гард" коментираха пред "Сега", че все още не са уведомени официално от вътрешното министерство за започналата процедура.

Слвд въпроси от медиите от МВР уточниха, че е започнала процедура по отнемане на лиценз за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество. Основанието за това е проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. В 30-дневен срок от настъпване на това обстоятелство той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, което не е изпълнено. Не става ясно обаче кой от двамата съдружници в "Делта гард" е привлечен към наказателна отговорност

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Делта гард, МВР, охрана, лиценз

Още по темата