Quantcast
МРРБ проверява ВиК - Пловдив за поръчка на автомобили от Русия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МРРБ проверява ВиК - Пловдив за поръчка на автомобили от Русия

Сделката за 13 УАЗ-ки е за 540 000 лв, но още не е финализирана
2 348
 БГНЕС архив
,

Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК - Пловдив заради обявена от дружеството обществена поръчка за закупуване на високопроходими автомобили от Русия за 540 000 лв, съобщава БНТ. Това е станало ясно при посещението на вицепремиерът в Пловдив. Министърът е посочил, че е научил снощи за този казус.

През януари ВиК-Пловдив е подготвило обществена поръчка за 13 машини – УАЗ от Русия чрез вносител от Плевен. На 3-ти февруари процедурата е публикувана в официалния сайт на Агенцията за обществени поръчки, обяснили от водното дружество, но отказали да коментират в подробности ситуацията. Пловдивските юристи ще отправят питане до юристите на Агенцията за обществени поръчки и ако се наложи, заради режима на санкции, наложен на Русия, договорът за внос на руски автомобили ще бъде преразгледан.

Обществената поръчка за покупката на УАЗ-ки от Русия е в границите на нормалното и разрешеното от Агенцията за обществените поръчки. Това пък обяви пред Радио Пловдив говорителят на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов. Той обясни, че обществената поръчка е подготвена през месец януари, а Агенцията за обществени поръчки я е одобрила на 3 февруари тази година. 

Към тази дата не е имало никъкви обструкции поръчката да бъде осъществена, подчерта Гълъбов. Той допълни, че договорът с фирмата изпълнител е сключен през април. Въпреки това, процедурата не е финализирана, тъй като от ВиК-Пловдив не са обявили договора. 

“Оставаме отворени за окончателно становище от Агенцията за обществени поръчки, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Холдинг „ВиК“, заяви Антон Гълъбов. По думите му, договорът може да бъде прекратен или продължен, в зависимост от становищата на тези институции. 

 

 

 

 

Още

Русия лъже на едро за успехите си във войната в Украйна

02.07.2022

https://www.proekt.media/

118
Нови мощни експлозии разтърсиха Миколаев

02.07.2022

839
Украйна спечели войната за борша

01.07.2022

755