Медия без
политическа реклама

Липсваща маска е причината за нападението с нож в столичен тролей

22 Юни 2021
Илияна Кирилова

Инцидентът в столичен тролей, при който 42-годишен мъж намушка с нож 22-годишен младеж, е възникнал заради неносене на маска. Състоянието на пострадалия не е тежко. Той е изписан за домашно лечение, а нападателят е задържан от полицията.

"В по-задната част на тролейбуса възниква този спор между двама пътници, вероятно за неносене на маска от единия от тях, вследствие на което другият проявява агресия, започва да го гони по коридора на тролея, в пространството между седалките, и успява, доколкото разследването показва, с малко джобно ножче да го намушка в областта на рамото. Това става малко преди тролеят да отвори вратите на спирката на "Раковска" и "Московска"", разказа зам.-директорът на "Столичен Електротранспорт" инж. Иво Василев пред БНТ.

Пострадалият е успял да слезе от тролея, но другият мъж е продължил да го гони и заради това той се е върнал в тролея и се е обърнал към шофьора за помощ. Двама от пътниците също са се притекли на помощ - единият се обадил на 112, а другият е извикал близката патрулка.

Водачът е сравнително нов шофьор - от година и половина, няма никакви нарушения, не е имал други инциденти. Той е стресиран от случилото се и днес му е даден почивен ден.

"Нямаме сериозни случаи на агресия от началото на тази година. Повечето от инцидентите, които са се случвали, те са вербални, без физическо насилие", обясни инж. Василев.

Разследването по случая се води от полицаи от 1-во районно управление на полицията.

Ключови думи:

тролей, инцидент, нож, маска

Още по темата