Quantcast
Лидерът на ДПС замина при Ердоган | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Лидерът на ДПС замина при Ердоган

Винаги ще застанем до нашите сънародници, приветства го турският външен министър Мевлют Чавушоглу
Обновена
4 854

Делегация, водена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ / Mustafa Karadayi, отдаде почит на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, като положи венец пред гроба му в мавзолея в Анкара. В делегацията участват зам.-председателят на ДПС Aхмед Ахмедов и евродепутатът и вицепрезидент на партия АЛДЕ Илхан Кючюк Ilhan Kyuchyuk .

Posted by ДПС Пресцентър on Friday, June 4, 2021

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ замина за Турция за среща с президента Реджеп Ердоган по негова покана, съобщи bTV.

В петък делегация, водена от Карадайъ, е положила венец на гроба на основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк в неговия мавзолей в Анкара, информираха по-късно от партийния пресцентър. В делегацията участват зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатът от движението Илхан Кючюк.

Водачът на ДПС е провел разговор с турския външен министър Мевлют Чавушоглу. „Винаги ще застанем до нашите сънародници, които представляват мост на приятелство между нашите две страни", заявил е първият дипломат на Анкара, цитиран от Анадолската агенция и БГНЕС.

Карадайъ ще се срещне също така и с лидерите на основните турски политически сили – Народно-републиканската партия, Добрата партия и Националистическата партия, твърди bTV.

Още

3 партии и коалиции се протягат към мандата за правителство

23.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

6268
ИТН кани на преговори за кабинета и ДПС

22.07.2021

Обновена

Екип на Сега

6138
ДПС отрича да има задкулисни връзки с Трифонов

14.07.2021

1292