Медия без
политическа реклама

Лена Бориславова отказа да бъде депутат

Тя ще координира кампанията на ПП за местните избори в столицата

11 Апр. 2023Обновена
БГНЕС

Лена Бориславова обяви, че няма да бъде депутат. Това съобщи самата тя във Фейсбук.

"Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел", пише бившият началник на кабинета на експремиера Кирил Петков.

Бившият началник на кабинета на експремиера Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че след изборите ще реши дали да остане като депутат, или ще отиде в правителството. Тя отговори така на два пъти поставен й въпрос в интервю по Би Ти Ви.

От поста на Бориславов в социалната мрежа става ясно, че тя ще ще занимава с кампанията на ПП за местните избори в София."Вчера Изпълнителният съвет на Продължаваме Промяната взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София", обявява тя.

Лена Бориславова ще участва в предсрочните избори на 2 април. Това каза пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. ПП ще се яви на изборите в коалиция с "Демократична България".

"Отговорността към тази задача e огромна - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност", пише още Бориславова. Тя се убедила по време на предизборната кампания, че "много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво".

Бориславова е подала заявление за отказ да стане депутат до ЦИК. Оттам обаче обявиха, че няма да я заличат и в сряда, 12 април, Лена Бориславова ще трябва да положи клетва като депутат в 49-то Народно събрание. След това може да поиска да бъде освободена от Народното събрание със заявление до председателя на новия парламент .

Заявлението е останало за сведение, а членовете на комисията са спорили дали да върнат на Бориславова мотивирано писмо с отказ, като обяснят, че нямат такова правомощие, след като списъка с избраните 240 депутати вече е обнародван в Държавен вестник.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата