Медия без
политическа реклама

Костадинов: Горд съм, че синът ми участва в масов бой

Момчето раздало "балтии" на съученик заради различно мнение, разказа гордият родител

30 Яну. 2023Обновена
Инстаграм: Костадин Костадинов
Костадин Костадинов със сина си.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви вчера, че неговият син е участвал в групов бой със свои съученици, които не са били съгласни с провеждането на референдум дали България да приеме еврото. За случая разказа самият Костадинов във фейсбук пост (който по-късно изтри), защото се гордеел с постъпката на своя син.

От прокуратурата във Варна днес казаха пред "Сега", че не следят постове в социалните мрежи, не са се самосезирали за вероятния инцидент и от публикациите, които го описват. В прокуратурата по случая не е постъпило нищо по каналния ред, допълниха от там. В МВР също няма постъпил сигнал - нито на територията на районното управление, където се намира гимназията, нито в детска педагогическа стая.

От разказа на политика става ясно, че пълнолетният му син е нападнал и набил негов съученик, след като последният публично е изразил несъгласието си с референдума, който се организира от партия "Възраждане" и граждански активисти. "Моят син събира подписи за референдума за запазването на лева в неговото училище. Преди два дни обаче се разиграва следната случка. Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, за да събере в неговия клас. След малко обаче идва друг, оказал се бабаитът на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава утвърдителен отговор, начинаещият евроатлантик къса демонстративно бланката и казва - "ето какво мисля за вашата подписка". Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора - или да отиде и да разпечата за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски). Любителят на еврото отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите", разказва Костадинов.

След което набитото момче се връща с приятели, които се сбиват със сина на Костадинов и неговите приятели. "Последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото. След като повежда в резултата с 2:0 в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра...Има моменти, в които много се гордея с децата си, и този е точно един от тях", казва политикът. 

Костадинов-младши е предупреден от директора

Проверка на Районно управление на образованието - Варна е установила, че подписка срещу въвеждане на еврото не се разпространява на територията на училището, в което учи синът на Костадинов, пише news.bg, като цитира Министерство на образованието и науката.

Учениците, включително и Костадинов, твърдят, че инициативата се разпространява извън училище. Няма информация за физически сблъсък между ученици, посочват от МОН. Директорът на училището е извикал момчето на разговор, в който му е обърнато специално внимание, че законът не допуска в училище да се налагат идеологически доктрини и е забранена политическа и партийна дейност.

От община Варна заявиха пред "Сега", че нямат отношение към темата, защото нито някой е искал разрешение за подписка от тях, нито училищните директори са им административно подчинени. А и принципно режимът за подписки е уведомителен.

 


 

Малко по-късно в социалните мрежи се появи друга версия за случилото се в училището.

 

 

Още по темата