Медия без
политическа реклама

Корнелия Нинова: Твърдо подкрепяме премиера Петков!

БСП не иска парламентарни избори

08 Юни 2022
По-рано през деня Нинова си пусна в социалните мрежи снимка от Видин, където посети държавната фирма „Ел Би Булгарикум“, специализирана в производството на млечни продукти.
FB/Корнелия Нинова
По-рано през деня Нинова си пусна в социалните мрежи снимка от Видин, където посети държавната фирма „Ел Би Булгарикум“, специализирана в производството на млечни продукти.

”Избори сега означават хаос. Те биха били нелогични, вредни. Липса на Народно събрание означава да не се преизчислят пенсиите, да не се подкрепя бизнесът, да не се подкрепят земеделските производители... БСП е разумна партия, носи отговорност за управлението, знае как да продължи напред. Категорично подкрепяме заявената от премиера Петков и ПП политика за борба с корупцията и срещу наследството на ГЕРБ”. Всичко това каза днес вечерта вицепремиерът и лидер на социалистическата партия Корнелия Нинова, след като ИТН напусна управляващата коалиция. Малко преди нейната пресконференция заседава Изпълнителното бюро на БСП.

„Подкрепяме Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ", каза още вицепремиерът. Добави, че навсякъде има хора, свързани с ГЕРБ, които саботират властта. 

Тя съобщи, че не е знаела в аванс за изявлението на Слави Трифонов. И разкритикува дипломатично ИТН за претенцията им се дадат 5 млрд. лв. за пътища - попита има ли я сумата някъде в коалиционното споразумение. Колкото до Северна Македония, Нинова отрече за вдигане на ветото. И припомни, че самата БСП е поставила темата като червена линия още в коалиционното споразумение. Другата линия била Истанбулската конвенция.

Приоритет на БСП в краткосрочен план е актуализацията на бюджета. По дългосрочни теми Нинова отказа да говори, но отново даде да се разбере, че не иска скорошни избори. За ИТН се пошегува, че с тях било интересно като партньори, защото поддържали напрежение. 

В 20 часа тази вечер ще се състои лидерски съвет на коалицията.  Именно там, според Нинова, ще се разбере как точно управляващите ще продължат напред.

Още по темата:

ИТН оттегля министрите си, защото няма място в управляващата коалиция. Това съобщи в специално изявление в 15. часа днес партийният лидер Слави Трифонов. Слагам край на тази коалиция, на тази агония", каза Трифонов.

 

 

Премиерът Кирил Петков категорично отказа да се подчини на изнудването от страна на Слави Трифонов и партията му ИТН.

 

Последвайте ни и в google news бутон