Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кметът на Кирково бе нападнат и бит с гаечен ключ пред общината

Нанесени са му десетки удари, но самият той твърди, че се е предпазил и се е отървал само със синини

16 Ноем. 2022Обновена
БНР

Кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман е бил нападнат в сряда на излизане от общината. Нанесени са му десетки удари с гаечен ключ. 

Инцидентът е станал около 13.00 ч. Нападателят, който е 47-годишен мъж, е задържан за 24 часа за хулиганство.

На местопрестъплението е извършен оглед и е уведомена прокуратурата.

Пред Нова тв градоначалникът разказа, че е успял да се предпази и не е пострадал сериозно. Има няколко синини и е на работа. Той е освидетелстван от съдебен лекар.

Нападателят е изпочупил част от коледната украса в Кирково и по разкази на свидетели е говорел несвързано. Няма конкретен мотив за деянието му. Предстои прокуратурата да прецени дали да го задържи след изтичането на полицейското задържане от 24 часа и какво обвинение да му повдигне.

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че на 16.11.2022 г. в с. Кирково, обл. Кърджали, са извършени хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха по-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив.

В прессъобщението до медиите се казва още: "До момента е установено, че днес, 16 ноември 2022 г., в с. Кирково, обл. Кърджали, около 13,30 ч. са извършени хулигански действия спрямо кмета на община Кирково. Това е станало в присъствието на заместник-кмета и на секретаря на общината, както и намиращи се наблизо граждани. На място е пристигнал полицейски екип. Служителите на МВР установили, че Б.Ч., на 47 г., е нанесъл множество удари на пострадалия. Според първоначалните данни хулиганските действия са извършени заради търговски обект".

Под надзора на Районна прокуратура-Кърджали се извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за вида на телесната повреда, както и съдебнопсихиатрична експертиза, която да установи психичното състояние на извършителя, може ли да ръководи постъпките си и да осъзнава извършеното. 

Б.Ч. е  задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?