Медия без
политическа реклама

Катаджиите вече няма да се крият в храстите

МВР нареди да няма безцелни проверки на шофьори и граждани

10 Септ. 2021
Илияна Кирилова

Практиката пътните полицаи да се крият в храстите, за да не бъдат забелязани от шофьорите, вече е прекратена, става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на въпрос от депутата от "Демократична България" Мартин Димитров.

Това е станало с издадена писмена заповед от 18 юни т.г., която задължвава присъствието на всички служители, които осъществяват контрол на пътното движение, както и служебните им автомобили, да е видимо. Освен това са преустановени "безцелните" проверки, като превозни средства и граждани ще бъдат проверявани единствено при предвидените в закона случаи. 

От движението ще бъдат извеждани само водачи, които с поведението си на пътя създават предпоставки за възникване на инциденти. Автоматизираните технически средства и системи пък ще бъдат разполагани на места, където е установена концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия. Писмената заповед на Рашков напомня още, че полицейските служители трябва да се отнасвят с уважение към гражданите при спазване на етичните норми. При неизпълнение на наказанията ще бъдат налагани дисциплинарни наказания. 

През първата половина на 2021 г. са издадени от МВР електронни фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата на стойност 74 537 040 лв.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата