Медия без
политическа реклама

Караянчева обеща на журналистите достъп до депутатския бюфет

Разграничавайте политическите от институционалните ми изказвания, обърна се тя към медиите по повод репликата й "Ходи пеша, бе!"

30 Септ. 2020Обновена
Шефът на парламента се опита да умилостиви репортерите с бюфет и диалог.
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Шефът на парламента се опита да умилостиви репортерите с бюфет и диалог.

Наболелият проблем с ограничения от бариери достъп на парламентарните репортери до депутатите получи палиативно решение от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

В изявление пред медиите в четвъртък тя се ангажира да им отвори пътя до помещението в партийния дом, което сега играе ролята на клуба на народните представители в старата сграда на парламента. Това обаче не променя кой знае колко положението, защото отново не осигурява същински достъп на репортерите до депутатите.

Караянчева беше принудена да се задейства по проблема заради постъпилите две петиции от журналисти. „Нека да направим първо тази стъпка, за да видим какво ще бъде отношението на народните представители, дали ще се подобри комуникацията. Продължаваме диалога“, обърна се шефът на парламента към репортерите.

И в нескопосан опит да ги умилостиви обеща: "Само след един месец ще имате възможност и долу в бюфета ...“ Прекъснаха я възгласите на възмутените репортери, че не се съпротивляват на наложените им рестрикции, само за да получат възможност да ядат. Караянчева побърза да се поправи: „Не за ядене, за контакт с народните представители.“ А накрая призова за търпение, тъй като заради продължаващи и предстоящи ремонти в Народното събрание, пространството не достигало за никого.

ОБИДЕНА

По повод масовото възмущение заради думите й "Ходи пеша, бе!", произнесени на партийна сбирка на ГЕРБ, Караянчева се опита да се оправдае, че трябвало да се разграничават изявленията й в политическа и институционална роля. Въпросното изказване било направено в качеството й на член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. "Никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите, но чисто като жена, като политик, беше много обидно, защото това предизвика съвсем друг отзвук", обяви тя пред журналистите.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата