Медия без
политическа реклама

Поредна петиция внесоха журналисти срещу бариерите в НС

Парламентарните репортери негодуват заради отрязания им достъп до депутатите

25 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Втора журналистическа петиция беше внесена в Народното събрание срещу ограниченията, които бяха наложени върху медиите от страна на парламентарното ръководство. Първата вече около две седмици е на бюрото на председателя на НС Цвета Караянчева и очаква нейната реакция.

Репортерите, отразяващи работата на депутатите, са недоволни, че прекият им достъп до народните представители е отрязан с бариери, през които могат да преминават само ограничен кръг оторизирани лица. Контактът с политиците е възможен единствено опосредено – чрез партийните пиари.

„Наред с множеството технически проблеми, все още няма отговор КОЙ и защо отряза достъпа на журналистите до народните избранници и КОЙ нареди връзката с депутат да се осъществява чрез PR на партията, който удобно може да го скрие или да реши, от негово име, че сега не е удобно да отговаря на въпроси?“, пише в текста към петицията, внесена от журналиста Владимир Христовски.

„Мислите, че по този начин ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, напротив ... така още повече амбицирате истинските журналисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от извършителите им!“, допълва се в текста.

Подписката е адресирана до президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева, до омбудсмана, всички медии, партии и политици, и цялата българска общественост.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата