Медия без
политическа реклама

Карадайъ към българите в Турция: Гответе се за избори след 2 май

Бъдете готови за предсрочни избори и нека да имаме по-добър резултат, призова лидерът на ДПС

25 Апр. 2022
ДПС

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май, предава БНР

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България. „След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, каза още Карадайъ.

Делегацията на ДПС е на посещение в Р Турция, съобщава ДПС на сайта си. Тя включва още евродепутата Атидже Вели, народните представители Рамадан Аталай, Адлен Шевкед, Имрен Мехмедова, Елхан Кълков и Мюмюн Мюмюн, представителя на ДПС за район Тракия Гюнер Четин, който е и зам.-кмет на община Чорлу и представителя на ДПС за район Мармара Лютви Йозгюр.

"Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ, е цитиран да казва още Карадайъ. И допълва: „Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!”.

Още по темата