Quantcast

Медия без
политическа реклама

Камион уби момиче на пешеходна пътека в София

53-годишният шофьор е с множество наранявания и е откаран в "Пирогов"

14 Окт. 2022Обновена
Фейсбук

Камион се е врязал в спирка на градския транспорт в столицата, съобщи фейсбук групата "Катастрофи в София". При тежкия инцидент е загинало 19-годишно момиче, което е пресичало на пешеходна пътека в близост.

Катастрофата е станала на булевард "Гоце Делчев", на пресечката му с ул. "Орехова гора" в жк "Стрелбище", като камионът се е качил на тротоара и буквално е помел цялата конструкция на автобусната спирка.

Починалото момиче е било блъснато на близката пешеходна пътека, съобщиха първоначално свидетели, а после и прокурарурата. След удара камионът е влачил тялото повече от 20 метра, след което е продължил по тротоара и се е врязал в спирката.

При справка в СДВР е установено, че 53-годишният шофьор не е имал предишни провинения  на пътя. Той е транспортиран в противошоковата зала на "Пирогов" с множество наранявания. Според директора на болницата д-р Валентин Димитров, работната диагноза към момента е "комоцио". Мъжът бил докаран под силен стрес. Не е ясно  дали му е прилошало или друга причина е довела до инцидента. Според д-р Димитров, той е бил дезориентиран, но състоянието му е стабилно. Направени са му тестове за наличие на вредни субстанции. Към момента те са с отрицателен резултат. Очакват се и резултатите от кръвните проби. Шофьорът ще остане за наблюдение в Неврохирургичната клиника.

Сигналът за инцидента е получен в Спешна помощ в 9.43 часа. Линейката е пристигнала на място осем минути по-късно, но медиците само са констатирали смъртта на девойката.

 

КОМЕНТАР

"Това, което е установено към момента е, че въпросният камион, превозващ минерална вода, не е спрял на пешеходната пътека и е осъществил съприкосновение с преминаващо момиче. В резултат, на което го влачи 20 метра и впоследствие катастрофира в спирката. За щастие, поне на спирката не е имало други хора и няма още пострадали, но, за съжаление, имаме жертва, която е загинала на място."

Това заяви зам.-градският прокурор Иво Илиев, който пристигна на мястото на инцидента.

"Факт е, че и аз не видях спирачен път на мястото. Ще се правят експертизи. По-всяка вероятност има и камери в района, ще се провери дали има годни записи. Свидетели след гледката са били в шок. Дали са сведения, тепърва ще се разпитват подробно - каза още Илиев. - Като се има предвид, че ограничението в района е 30 км и това къде се намира тялото и къде е камионът, аз лично смятам, че скоростта е била доста висока".

 

ЧЕРНА СТАТИСТИКА

При 24 тежки катастрофи през изминалото денонощие на територията на страната са пострадали 41 души, но няма загинали, съобщи МВР.  В София е имало четири тежки катастрофи и 27 леки. 

Само от началото на октомври в страната са загинали 20 души при пътни инциденти, а 335 души са пострадали. Тежките катастрофи са 258. 

А от началото на 2022 г. жертвите при 5117 тежки катастрофи са общо 403, ранените са 6515. 

Още по темата