Медия без
политическа реклама

Калин Стоянов се похвали, че вдига заплати в МВР със задна дата

29 Апр. 2024
Калин Стоянов
БГНЕС
Калин Стоянов

Заплатите на държавните служители в МВР се увеличават по силата на заповед на служебния вътрешен министър Калин Стоянов. За това се похвали самият Стоянов във Фейсбук. Основната месечна заплата се увеличава с конкретна сума за съответното ниво на основна месечна заплата, пише той.

Освен това със 100 лева се вдига и порционът за храна на държавните служители в МВР, както и за хората на трудов договор с министерството. Увеличението е със задна дата - от 1 януари 2024 г. Дотогава порционът беше 200 лв., сега става 300 лв. Натрупаното от 1 януари увеличение на порциона за храна, както и на заплатите, ще бъде изплатено със заплатите за месец май 2024 г., казва Стоянов.

Увеличението идва, след като на последното си заседание служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР и още шест министерства, припомня БТА. За МВР става дума за 67 646 357 лв. Целта е преодоляване на диспропорции във възнагражденията на персонала в бюджетните организации. Правителството отпусна и 20 млн. лв. за текущи ремонти на сгради в системата на МВР. 

Ключови думи:

заплати, МВР, Калин Стоянов

Още по темата