Quantcast
Христо Иванов: ГЕРБ не контролира МВР, то е на Пеевски | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Христо Иванов: ГЕРБ не контролира МВР, то е на Пеевски

Гражданите правилно са разигравани пред Догансарай, реши вътрешният министър и отказа да приеме оставката на бургаския полицейски шеф
Обновена
6 735
 БГНЕС

Поисканата от премиера Бойко Борисов оставка на шефа на областната дирекция на МВР в Бургас заради разиграването на граждани пред Догансарай се оказа театър. Вчера, след като протестното плажуване на брега в парк Росенец приключи, вътрешният министър Младен Маринов обяви, че няма да приеме оставката на старши комисар Радослав Сотиров.

"Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж „Росенец“. Говорих с кмета и директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров", посочва Маринов, цитиран от Дарик радио. "При това положение няма да приема оставката му и ще докладвам на премиера Бойко Борисов", допълва той.

Вчера местните власти в Бургас не допуснаха законно съгласувания протест на граждани, които искаха достъп до плажа на Доган. Въпреки че ДПС бе поискало разрешение да провежда масово мероприятие след организаторите на плажуването, полицията и общината в Бургас пуснаха привържениците на Доган до сараите му, а другите граждани бяха разигравани няколко часа, като се стигна и до сблъсъци. В крайна сметка кметът на Бургас Димитър Николов, който се представи в ролята на омиротворител, отведе протестиращите до плажа по обиколен маршрут, където те стигнаха под полицейски ескорт.

След успокояването на страстите в Росенец, премиерът Борисов поиска оставката на комисар Сотиров, който веднага я подаде. Сега обаче, след решението на Маринов действията на полицията в Бургас, която на практика обслужи плана на ДПС с погазване на законовите процедури, остават безнаказани. Вместо това премиерът Борисов и цялото ръководство на МВР повтарят, че полицията образцово е изпълнила задълженията си да опази обществения ред.

Организаторите на протеста обаче не се отказват от битката си и ще подадат сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест, обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. "Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там и повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания, а те го игнорираха като муха", коментира той пред Би Ти Ви. Той направи очевидния извод, че "полицията умишлено ни заблуди".

"ГЕРБ не контролира МВР. То очевидно се контролира от Делян Пеевски. Трябва да се провери дали тези хора не са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски", заяви още Христо Иванов. "Когато Борисов се криеше и видя, че кордонът се скъса и планът на Пеевски не успя, почна да ми звъни по телефона и да търси начин да излезе от ситуацията като се иска оставката на шефа на полицията", разказа той. Иванов е категоричен: "Младен Маринов трябва моментално да бъде изхвърлен от това министерство". Той коментира още, че никога не си е представял, че "НСО ще се държат като лична охрана на мафиотски бос".

Христо Иванов говори с премиера Борисов:

 

Hristo Ivanov обяснява на Boyko Borissov реалността: - Страх Ви е от Доган, страх Ви е от Пеевски и цял народ го знае. Вижте в 2 мин как трябва и как може да се говори на Борисов - с познаване на закона, без страх от уж все могъщия, но всъщност много уплашен премиер, и с увереност, че истината е на наша страна. P. S. Преди това Христо е повален на земята от някакви ченгета, навярно съвсем случайно. #ОСТАВКАМУТРИ

Posted by Emil Jassim on Saturday, July 11, 2020

 

 

51

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВР раздаде 52 млн. лв. премии и награди на служителите си

14.01.2021

9712 13
Пеевски стана оръжие във войната между Радев и Борисов

13.01.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4909 49
ФБР предупреди за въоръжени протести във всички щати

12.01.2021

723 23

Коментари

Страници

Аладар

Защо полицията пусна депесари да охраняват Доган, а тя започна да охранява депесарите вместо Доган да бъде охраняван директно от полицията ?

Това означава че ДПС може за няколко часа да създаде етническо напрежение и сблъсък  във всяка точка на държавата пренасяйки хиляди с автобуси като никой не може да ги спре. 

dembik

Цялото правителство е на Пеевски.

Тренд Петков

тъй като това са реалните факти, логиката повелява да се признае,че наистина шефа на полицията е действал в ущърб на спазващите закона, сиреч е покровителствал неспазващите законовия ред. Защо го прави не е ясно...всъщност единственото ясно е , че е изпълнил заповедта на истинския ръководител в МВР. Иначе защо ще си рискува кариерата? Той е интелигентен човек. Знае,няма начин да не знае, за нощната офанзива на Депесарите, и е наясно ,че те нямат работа там, Не им пречи с хората си, а на сутринта ,при свършен факт , се загрижва да ги разделя...отчаяна защитна линия на оправдание. Нещо повече, и охраната от НСО, която не допуска други да навлязат,вече допуска....ЗАЩО? ТЕЗИ НЕПОЗНАТИ НЕ СА ЛИ ПОТЕНЦИАЛНА ЗАПЛАХА? Видно е кой е началник на Тулупа

nebenebe

На туй му викат политика по турски тертип. Нашата полиция практикува редовно тоя ръждясал и прашасал инструмент. То като видиш министъра, не може и да очакваш нещо друго. БХ се самозабрави. Никак не ми е жал за него. Нанесе голям ущърб на страната. Във всякакъв план. Да ходи да копа. И да си хвърга капата, ако се размине леко.

банда

Това означава че ДПС може за няколко часа да създаде етническо напрежение и сблъсък  във всяка точка на държавата пренасяйки хиляди с автобуси като никой не може да ги спре. 

Ами може. Може, защото десетилетия наред беше оставяно ДПС да изгради по райони такъв тип организация, която да направи хората по места по зависими от ДПС дори отколкото са общинските структури в другите градове от ГЕРБ. И в резултат движението разполага с крепостни, които може да манипулира както си иска. 

И Ким в Сев. Корея може да ги прати да протестират или подкрепят за каквото там му хрумне.

nebenebe

Трябва да се отчита инстинкта за самосъхранение, и нашата безумна вътрешна и външна политика. Гонят/преследват се парите, и няма време за разни подробности.

Sergey Dimitrov

След като не приема оставката на подчинения си да поема той отговорността и да си подава оставката за разрешаването на два митинга на едно и също място по едно и също време.

 

Или да посочи кой е виновен за това.

 

За митинга на Христо Иванов разбрахме, че разрешение с час на провеждане и за което знаеше кмета на Бургас. За митинга на ДПС не разбрахме кой, как и кога е разрешил провеждането му. И за колко часа.

И кмета на Бургас не знаеше за него.

 

Та министъра да си провери КОЙ, КАК и КОГА е разрешил ВТОРИЯ митинг и с това е застрашил ЕТНИЧЕСКИЯ мир в България. И да каже кой е организатора на ВТОРИЯ митинг, който е искал да ПРОВОКИРА етническия мир в България.

 

volog2

Ице Иванов, добро включване! направи. (Въпреки че проблемът не е Росенец, а продължаващия опит за преврат срещу Радев)
Но, айде стига вече - Пеевски та Пеевски. Проумей го - моделът и режимът са на Борисов. След 10 години Бокича контролира цялата власт, а Пеевски, Гела и Доган са му помощници. Важни, с голямо влияние, за някои решения, може да са с ключови роли-  но просто спомагачи. МВРто си е изцяло на Бокича и той трябва да отговаря защо бият деца! Защо едни плащат всеки ден 20% от хляба си на държавата, за да бият децата им!?

ако не спреш с дъвката си Пеевски, ще си помисля, че

наистина се готвите пак да ни сервирате коалиция с дилъра на амфетамини. 

emo1971

Това разбира се е вярно, но може би само донякъде!?! И друг път съм го споменавал, в модела на представителна демокрация който имитираме... много зле наистина, но все пак... този на Англия, още от създаването му, най-важния пост в правителството е този на финансовия министър. По тази причина, векове наред... министър председатели в този модел изобщо е нямало, а после, когато са се появили, то те винаги са едновременно и финансови министри. В нашата имитация обаче, премиера ни не е и мин.фин. едновременно. В конретното ни правителство Борисов 3, тази иначе ключова позиция се заема, от бившия член на ДПС... несъмнено назначения непосредствено от Пеевски- Горанов. Забележете и другото доказателство, за изключителната важност на този финансове министър. Когато дребнавото, селяндурско-буржуазно пристрастие на Цветанов, към придобиването и фукнята със скъпи имоти, за пореден път започна да нанася преки поражения върху имиджа на ГЕРБ, Борисов мигновено му би шута, без да му мигне окото. А всъщност Цветанов по това време, все още си беше, вторият по могъщество тартор на тази криминална сбирщина, лично подбирал и издигал, далеч преобладаваща част от висшите и ръководни кадри... и поради това, колкото и да е необичайно за бандитските шайки, но поне за него можеше да се предположи, че ще се почустват длъжни да се придържат... точно както го правят винаги и за Борисов, към принципа- мы своих не брасаем (бяха се пробвали за такова нещо, предполагам под диригентската палка на самия Цветанов... навремето за Бейби-фейс Добрев, и неговия хасковски дрийм тим на грабежа, ама и тогава Борисов им скръцна със зъби..)...Нищо такова, никой от герберастките тартори даже не се трогна. И за сравнение... в пъти по-сериозните щети които Горанов систематично нанася, върху имиджа на партията ГЕРБ, не само с имотните си далавери, но и с какво ли не още... като се започне от нетърпимите му просташки наглост, арогантност и безочие, и се стигне до многото му скандални политически действия. И въпреки всичко това, Борисов и дума не дава да се издума за него. Не е ли малко странно всичко това? Получава се някак си, че човекът на Пеевски в правителството е най-малкото, но поне равен по важност на самия министър председател Борисов...   

Джиджи

volog2

МВРто си е изцяло на Бокича и той трябва да отговаря защо бият деца!

А защо бият негрите?! 😍😲😵

 

😝

 

 

paragraph39

Я ПАК ДА ПРИПОМНЯ И ПОВТОРЯ:

1. Хр. Иванов и сие поискаха и да стъпят на българския бряг- почти като четници на един друг Христо, но НЕвъоръжени и без цел и намерение да борят Султана/в този случай почетният председател на ДПС Доган-"Сава"!

2. Хора от НСО и сие НЕ позволиха на Христо и сие да стъпят на държавна българска земя- плажа пред сараите на Султана в парк "Росенец"/бивш "Отманлий"/!

3. Христо Иванов и сие поискаха и получиха разрешенише да протестират там, върху българската държавна земя, срещу действията на юнаците от НСО и в защита на правота на българските граждани да стъпват свободно на българска земя- крайбрежна плажна ивица пред сараите на Султана в парк "Росенец"/бивш Отманлий"/

4. Но преди деня и часа на обявения и разрешен протест, няколко хиляди младежи-симпатизанти на ДПС/ и, мюсюлмани, може би/, също са поискали и им е било разрешено да проведат КОНТРАмитинг на този на Христо и сие! И публично обявяват, че целта на контрамитинга е "да защитят почетния председател на ДПС Доган-"Сава"?

5. И точно по горната точка нещо НЕ се вързва и следва друга развръзка: полиция и жандармерия се оказват там, за да предотварят, уж, напрежение, сблъсъци и насилия между участниците на двата протеста/протест и контрапротест/- и така Полицията и Жандармерията сами предизвикват сблъсъци с хората на Христо и сие!?!

РЕЗЮМЕ:

1. Хората на Христо и сие НЕ са заплашвали Султана- Доган- "Сава"- никого НЕ са заплашвали те, а само са искали и поискали свободно да стъпят и се разходят върху българска държавна земя/брегът пред сараите на Доган-"Сава"/!

2. Хората на ДПС и сие, обаче, се оказват там, за да "ЗАЩИТАВАТ Доган-"Сава"! От кого да го защитават, щом никой НЕ го е заплашвал?!

3. Въпросът и проблемът беше за СВОБОДЕН ДОСТЪП на ВСИЧКИ български Граждани до българска държавна земя/морски бряг пред Сараите на Доган-"Сава", а НЕ само свободен достъп там на хора на Доган-"Сава" и ДПС!/!

4. Защо органите на реда са приели за чиста монета "аргументът" на младежите от ДПС, че целта им да са там е "да защитят Доган-"Сава"- когото хората на Христо и сие НЕ са заплашвали с нищо никого- а органите са дали разрешение хиляди млади депесарчета от цяла България да се стоварят там уж на контрапротест/срещу кого и срещу какво- срещу искането на Христо и сие за свободен достъп на българските Граждани до българска държавна земя ли?!/!  

Ерго, ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО: едни искат свободен достъп на ВСИЧКИ български Граждани/ а НЕ само на такива-членове или симпатизанти на ДПС!/ на българска държавна земя! А други решават, че такъв свободен достъп ЗАПЛАШВА "Султана" Доган-"Сава"- и  от цяла България с хиляди отиват да го защитават "Султана" с телата си?! А българската Полиция и Жандармерия блъска, бие и арестува хората на Христо и сие- които искат законното и конституционното: СВОБОДЕН ДОСТЪП на ВСИЧКИ български Граждани до българска държавна земя- брегът пред сараите на Доган-"Сава", който бряг НЕ е частна собственост на "Султана"!

Ерго, НЕ хората на Христо и сие, а хората на ДПС и българската Полиция и Жандармерия предизвикаха Насилието в парк "Росенец"! ТЧК

Това е Хронологията и Истината! Всичко друго е "демократични" тинтири-минтирита и ала-бала!

О С Т А В К ААА!!!

КАЗАХ!

Котаракът Чарли

Това означава че ДПС може за няколко часа да създаде етническо напрежение и сблъсък  във всяка точка на държавата пренасяйки хиляди с автобуси като никой не може да ги спре. 

Може. И ако реши, Турция може да анексира територии по Кримски сценарий. Всичко с любезното съдействие на другарите.

nebenebe

Я стига глупости!

noooo1

БайХ и Шиши вчера се опитаха да предизвикат етнически сблъсъци, но хората около летните сараи се оказаха по-умни от тях. Остана им последен шанс -  да намерят новия ван дер Любе. Снощи БайХ само загатна, но явно още не са изпипали докрай нещата.

rorik

Христо Иванов , снима ли се по бански на плажа да стане рекламно лице на  туристическия бранш у нас.

 

==

Котаракът Чарли

Това означава че ДПС може за няколко часа да създаде етническо напрежение и сблъсък  във всяка точка на държавата пренасяйки хиляди с автобуси като никой не може да ги спре. 

Може. И ако реши, Турция може да анексира територии по Кримски сценарий. Всичко с любезното съдействие на другарите.

==

Това просто няма как да стане .

Доган и Шиши са отсфирени от Ердо. Май се опитваха да  тъчат  на 2 стана и Ердо ги отреза.

paragraph39

Котаракът Чарли,

/:/...Това означава че ДПС може за няколко часа да създаде етническо напрежение и сблъсък  във всяка точка на държавата пренасяйки хиляди с автобуси като никой не може да ги спре. 

.....................................

Може. И ако реши, Турция може да анексира територии по Кримски сценарий. Всичко с любезното съдействие на другарите.

.......................................................................................................................

Първо, в Република България НЯМА нито автономни републики/АР/, като АР Крим в Украйна, нито автономни областа/АО/ като Косово в Сърбия

Второ,  в АР Крим беше проведен Референдум/2014 г./- на който Народът на АР Крим реши за независимост от Украйна и да се върне отново към Руската Федерация/Русия/, където е бил до 1954 г.! А след референдум НЕ може да има и да се говориш за "анексиране"!

Всъщност, може, но с цел манипулиране!

Трето, българските Граждани от турски Етнос са БЪЛГАРИ по Националност/Гражданство/- а НЕ "турци" по Националност!- и имат същите, че дори и повече, май, права, като всички други български Граждани! И, съответно, няма никаква причина Турция да анексира български територии!

Схвана ли?!

Светозар

Това, че няма автономни области, не означава, че не могат да се самообявят за такива, като например т.н. „Донецка народна република“ или т.н. „Луганска народна република“. В България, предимно по черноморието, има 400 000 имота собственост на руски граждани, основно пенсионирани военни. Имаме и руския анклав „СОК Камчия“ и руския анклав рафинерия „Лукойл“. Имаме и уникалното национално движение „Русофили“, което защитава руските, а не българските национални интереси.

„Общинският  съвет на Поморие взе решение за именуване на терен за озеленяване, находящ се в кв. Малко солено езеро в гр. Поморие, на името на генерал-майор Александър Михайлович Лермонтов.“, 27.05.2020 г. - www.bnr.bg/burgas/post/101283021 - За ГЕРБ, чийто е кметът на гр. Поморие Иван Алексиев, очевидно няма нито един достоен българин, на които да бъде кръстен новият парк.

Sergey Dimitrov

Моля да не отбивате темата.

Нито Христо Иванов, нито Доган имат общо с Русия.

Както и ДНР и ЛНР са били присъединени към Русия.

Стига вече димки.

nafta

МВР не знам на кого е, но съд и прокуратура отдавна са на ДПС. Под отдавна разбирам 20 и повече години.

Джиджи

👍

nebenebe

Как всичко ви е ясно. Кой ти каза да кажеш това?

nafta

Ако това е към мен, да припомняме ли колко години стаж като следовател вече има дебелото момче?

Памфуций
снимка на Памфуций

 След 10 години Бокича контролира цялата власт, а Пеевски, Гела и Доган са му помощници. Важни, с голямо влияние, за някои решения, може да са с ключови роли-  но просто спомагачи. МВРто си е изцяло на Бокича и той трябва да отговаря защо бият деца! Защо едни плащат всеки ден 20% от хляба си на държавата, за да бият децата им!?

ако не спреш с дъвката си Пеевски, ще си помисля, че

Очевидно е, че ГЕРБ не контролира цялата власт, ако му се налага за сравнително простички неща като тоя случай , да прави метани на ДПС. 

Пеевски е просто най-видимата част от корпорацията ДПС. За Бога, тези хора все още агитират по селата, че само ДПС и единствено ДПС им е гарант, че няма да се повтори някое безумие като "възродителния процес". 

ДПС не участва официално в управляващата коалиция. То е официално опозиционна партия. Но както Емо посочи ДПС има свои хора във властта, във всяка от властите, всъщност - при това неофициално. Ако това не е задкулисна власт, здраве му кажи. 

Въпросът с Божков е изключително сериозен. От една страна, той е одиозна фигура, за която можем само да съжаляваме, че не е овреме последвала съдбата на доктора, самоковеца, кюлев и подобни. Но и към него държавата подходи не по правилата , които самата тя е приела, а меко казано "самодейно. Още повече, от хазартната дейност на  Божков, която - верно или не - ощетила бюджета със стотици милиони (благодарение на неяснотите на един закон,) - е капело и за Пеевски (затварянето на "Лафка" го показа), а и за други крупни играчи. (Домусчиев, например). Налагат се едни асоциации с КТБ, където един банкер, пак в сътрудничество с Пеевски, и под благия поглед на власт и "независим надзор" си е правел каквото си поиска. И там намесата на прокуратурата е силно проблематична, колкото и някои да се опитват да си затварят очите. 

Т.е. начинът на разправа с Божков му помага, всъщност го подтиква, в опита да заеме ролята, която се опитва той да заеме сега. Но аз все не мога да  се отърся от предчувствието, че Божков играе дълга игра - опитва се да постигне споразумение с реалните фактори на власт у нас и един от козовете му е да се опитва да компрометира опозицията. Ако Божков създаде политическа партия, допускам че тя ще върви по стъпките на Бареков и Марешки. 

риболовец 5

   След като заявката за митинг на депесарите е подадена втора по ред, трябваше да получат разрешение за следващия ден.

   

inventus

Имали са вероятно свой човек в деловодството/което не е чудно пред вид на това че са инфилтрирали свои хора и не задължително само с турски имена на всякъде из властовите структури/ и той им е осигурил предимство за заявлението от порядъка на няколко минути. Формално това е достатъчен повод полицията да охранява именно тях а да пъди останалите.

Awatar

Вчера един сравнително интелигентен познат ме убеждаваше, че митингите и протестите няма да имат политически последствия, защото тяхната истинска цел е масовото разпространяване на вируса.

Джиджи

А ти, друг път НЕ контактувай с чак толкоз "сравнително интелигентни познати" ... 💋

Минувача
снимка на Минувача

Мнение на един Президент за Радев:

 

https://m.24chasa.bg/novini/article/8801340

Тъмно пиво

Този ли Президент:

https://www.mignews.info/borisov-za-dsb-vizhda-se-ili-blaf-ili-tsel-da-uyazvyat-plevneliev/

Памфуций
снимка на Памфуций

Президент, колко да е е президент - обикновен гербер:

https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2019/11/07/0048937001573123292_1403907_920x708.webp

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш