Медия без
политическа реклама

Хр. Грозев: Прокурори в България празнуват рождения ден на Сталин

Сред тях били и обвинители, които разследват престъпления на Москва в България

01 Март 2024
Христо Грозев
HBO Max и CNN Films
Христо Грозев

В България има прокурори, които са членове на русофилски групи и празнуват рожден ден на Сталин. Това обяви в интервю за Нова тв разследващият журналист Христо Грозев и обеща много скоро да има разкрития.

"Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система. Това е разследване, което скоро ще пуснем. Говорим за прокурори, разследващи престъпления, свързани с Руската федерация в България. Те са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин. Повече - много скоро", заяви в прав текст Грозев.

Той разказа за прокурорите, след като обяви, че в днешното издание на "Шпигел", за което работи той, излиза обширен репортаж за човека, вербувал сънародниците ни на Острова, които бяха арестувани по обвинение а шпионаж.

годишният българин Тихомир Иванчев, който беше обвинен от Великобритания в заговор за извършване на шпионаж в полза на Русия, е бил активен състезател по плуване в България преди около 15 години.

"Българите, задържани във Великобритания, и обвинени в шпионаж, са имали много широка задача. Занимавали са се с доста хора, които са врагове на Путин", каза Грозев. 

Той обяви, че мъжът, който е плащал на задържаните, е австрийският бизнесмен Ян Марсалек. "Това е вторият по чин човек в германска компания, оказала се пирамида", разкри журналистът. Марсалек е открит от Грозев в Русия през 2020 г. Наемал е много хора - шпиони на свободна практика, които е ръководил.

"Очаквам да излязат имената на още българи заради контактите на Марсалек в България, които за съжаление са и на институционално ниво", подчерта журналистът и веднага след това заговори и за прокурорите. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата