Quantcast
Граждани се събраха на протест пред МС в подкрепа на президента | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Граждани се събраха на протест пред МС в подкрепа на президента

6 928
Протест срещу правителството

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/grazhdani-se-subraha-na-protest-pred-ms-podkrepa-na-prezidenta

Posted by вестник Сега on Tuesday, February 4, 2020

Рехав протест се проведе тази вечер пред Министерски съвет срещу политиката на кабинета „Борисов“. Събралите се около 50 човека скандираха "Оставка!" и се обявиха в подкрепа на президента Румен Радев, който днес свали доверието си от правителството, предаде БГНЕС.

Сред протестиращите беше енергийният експерт и бивш член на ДКЕВР Еленко Божков, който пък категорично е против начина за изграждане на нов водопровод до Перник. Около него можеше да се видят и редица пенсионери, които обикновено протестират срещу политиката на Комисията за енергийно и водно регулиране и „Топлофикация“.

„Решението, което избра кабинетът е опасно от техническа гледна точка, защото може да предизвика превишаване на налягането по стария Пирински водопровод. По него се довежда водата до Мало Бучино“, предупреди Божков, който също поиска оставката на Борисов.

По отношение на коментара на концесионера на "Софийска вода", че няма да има проблем водата да минава през столичния водопровод за Перник, Божков заяви, че „Веолия“ не иска да си има проблем с държавата и с кмета на София Йорданка Фандъкова. „Затова ще казват, че няма проблеми и ще стиска палци да не се стига до аварии“, допълва бившият член на държавния регулатор.

Друг от протестиращите - хидроинженер Здравко Нешев, пък заяви: „Имахме мечти, с които сегашните управляващи се подиграха. Искахме да видим България силна, мощна с индустрия. Нищо от това не се сбъдна. Преди 40 години бяхме на челно място в света по брой на хидроинженери, а днес са шепа. Това вече не е престижна професия. Подиграха се с водата на България!“.

Още

Посрещнаха Караянчева с яйца и цинкови кофи в Благоевград

29.09.2020

22428
Бабикян: Политически дебилно е мисленето, че светът свършва с теб

27.09.2020

3540
Отровното трио даде подробности за ремонта на дома на Гешев в Бояна

25.09.2020

Обновена

7970