Quantcast

Медия без
политическа реклама

Граждани се събраха на протест пред МС в подкрепа на президента

04 Февр. 2020
Протест срещу правителството

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/grazhdani-se-subraha-na-protest-pred-ms-podkrepa-na-prezidenta

Posted by Сега on Tuesday, February 4, 2020

Рехав протест се проведе тази вечер пред Министерски съвет срещу политиката на кабинета „Борисов“. Събралите се около 50 човека скандираха "Оставка!" и се обявиха в подкрепа на президента Румен Радев, който днес свали доверието си от правителството, предаде БГНЕС.

Сред протестиращите беше енергийният експерт и бивш член на ДКЕВР Еленко Божков, който пък категорично е против начина за изграждане на нов водопровод до Перник. Около него можеше да се видят и редица пенсионери, които обикновено протестират срещу политиката на Комисията за енергийно и водно регулиране и „Топлофикация“.

„Решението, което избра кабинетът е опасно от техническа гледна точка, защото може да предизвика превишаване на налягането по стария Пирински водопровод. По него се довежда водата до Мало Бучино“, предупреди Божков, който също поиска оставката на Борисов.

По отношение на коментара на концесионера на "Софийска вода", че няма да има проблем водата да минава през столичния водопровод за Перник, Божков заяви, че „Веолия“ не иска да си има проблем с държавата и с кмета на София Йорданка Фандъкова. „Затова ще казват, че няма проблеми и ще стиска палци да не се стига до аварии“, допълва бившият член на държавния регулатор.

Друг от протестиращите - хидроинженер Здравко Нешев, пък заяви: „Имахме мечти, с които сегашните управляващи се подиграха. Искахме да видим България силна, мощна с индустрия. Нищо от това не се сбъдна. Преди 40 години бяхме на челно място в света по брой на хидроинженери, а днес са шепа. Това вече не е престижна професия. Подиграха се с водата на България!“.

Още по темата