Медия без
политическа реклама

Глоби за над 180 000 лв. донесе леденото царство в София

22 Яну. 2024Обновена
Туитър на Васил Терзиев

За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици са наложени санкции за 180 371 лв. на фирмите, отговорни за зимното почистване на София, съобщиха от Столичната община тази вечер.

Най-много непочистени обекти екипите на Столичния инспекторат са установили в районите „Студентски“, „Овча купел“, „Панчарево“ и „Витоша“. 77 санкции са наложени за непочистени спирки в „Триадица“, „Подуяне“, „Връбница", „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“, „Кремиковци“ „изгрев“, „Слатина“ и „Оборище“. За непочистена спирка на градския транспорт до 7:30 ч. санкцията е в размер на 2000 лв.

Столичните инспектори са извършили и проверки за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 глоби за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5160 лв. в днешния ден. 

Съставени са и 58 констативни протокола с предписания на частни имоти на домоуправители за почистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най-много санкции за неизпълнение на това задължение са наложени в районите „Изгрев“, „Илинден“, „Младост“, „Възраждане“, „Кремиковци“ и „Панчарево“. От общината напомниха, че собствениците на сгради са задължени да почистят терените пред съответните си имоти.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата