Медия без
политическа реклама

Гешев цитира Киплинг: "Ако в тълпата Лорда в теб опазиш..."

10 Юни 2023
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Главният прокурор Иван Гешев публикува в профила си във "Фейсбук" стихотворението на Ръдиард Киплинг "Ако". Гешев си създаде наскоро профил в социалната мрежа и това е второто стихотворение, което публикува. Първото беше от неизвестна българска поетеса, в което се възхаляваше смелостта. След това на 2 юни пусна стихотворение на Балчо Балчев - обръщение към Христо Ботев как напразно се е жертвал. 

Днес е заложил на класика Киплинг, чието име е написано неправилно. Изпуснато е второто "д" в Ръдиард. Появата на профила във "Фейсбук" предизвика доста дискусии в мрежата дали е на главния прокурор. Спорът бе прекратен, след като се видя, че пресцентърът на прокуратурата го цитира. По време на изслушването му преди 2 дни стана ясно, че главният прокурор не поддържа сам профилите си в "Туитър" и "Фейсбук" - обичайна практика за високопоставени лица. В пресслужбата на Гешев работят 18 души и вероятно на тях са поверени профилите на Главния. 

Публикацията предизвиква най-вече иронични и гневни коментари. Особено гневен е Методи Лалов, общински съветник от ДБ, бивш съдия, в момента адвокат: · "Гешев, стига с тази поезия, за нея ще имаш скоро време. Да беше писал обвинителни актове, да беше изпълнявал закона. Три години ръководеше прокуратура, която разпъваше чадър на Борисов, Пеевски, Горанов и подобните им, говореше ни, че си само адм. ръководител на адм. ръководители, че не се занимаваш с конкретни производства. За последните 10 дни видяхме, че това не е така и нещо се разработи. Видяхме и че "кучетата" във ВСС, които те пазеха всячески, сега започнаха да лаят срещу теб, та дори и да те хапят. Ти ще останеш като най-некадърният, най-безобразният и най-навредилият главен прокурор. Единственото добро, което направи е, че ускори процесите на разпад на прокуратурата, така че хората да видят истинското й състояние и да поискат да я реформират. Предложих да те въведа в основите на местното самоуправление, но ти не ставаш и за общински съветник."

Ключови думи:

Гешев, Фейсбук