Quantcast
Германия върна обвиняем за разстрел, който отказа Гешев от НСО | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Германия върна обвиняем за разстрел, който отказа Гешев от НСО

Обвиненият като поръчител на убийството на Станка Маронгозова Иво Масларов е арестуван при проверка в метрото в Берлин
Обновена
15 190
 Интерпол

Германия върна у нас обвинения от прокуратурата като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова Иво Масларов. Той беше издирван с червена бюлетина от Интерпол. Прокуратурата обяви, че Масларов е арестуван след едногодишно укриване и при добра координация на службите.  Задържането му е станало при проверка в метрото в Берлин. Според държавното обвинение няма данни той да е променял или да е правел опити да променя външния си вид и самоличността си.

46-годишната  бизнесдама Станка Марангозова беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говори по телефона пред дома си до столичната Окръжна болница на 10 октомври 2019 г. Трупът й бе открит от мъжа, с когото живеела на семейни начала, а до тялото имаше бяла роза.

Разследващите задържаха като организатор на покушението офицера от НСО Борис Иванов, а като извършител на убийството - Петър Костов. 

Прокуратурата посочи Иво Масларов като поръчител и той беше обявен за издирване с червена бюлетина на "Интерпол" и европейска заповед за арест. Като мотив за мократа поръчка се сочи неуредени финансови отношения между поръчителя и жертвата.

След като е докаран с полет от Германия, Масларов е отдведен в ареста на Националното следствие. В четвъртък му е предявено обвинението като поръчител на убийството на Марангозова. Той е задържан за 72 часа и ще искаме от съда да бъде задържан за постоянно, обясниха от прокуратурата.

Заради това убийство, главният прокурор Иван Гешев се отказа от услугите на НСО на 28 април 2020 г. Той стигнал до решението след разследването на убийството на Станка Марангозова и събраните доказателства, че организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на НСО.

 

Още

В Германия беше пресечен опит за държавен преврат

07.12.2022

Обновена

15647
Германия - поваленият гигант на световния футбол

03.12.2022

Би Би Си

2113
Германия решава дали да даде на Украйна ракети "Пейтриът“

25.11.2022

2322