Медия без
политическа реклама

ГЕРБ стяга местните структури в подкрепа на правителството

Сред активистите партийният връх лансира версията, че служебен кабинет на президента ще възпре развитието на страната

Пресцентър на ГЕРБ
Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов убеждава партийците, че смисъл и нужда от смяна на кабинета няма.

Партийното ръководство на ГЕРБ продължава с усилията да мобилизира и консолидира местните организации на партията в подкрепа на правителството на Бойко Борисов. Най-отчетливи в това отношение са системните обиколки на административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов из страната.

След като посети по-проблемните партийни структури – Видин, Плевен, Благоевград - Паунов се отби на 21 юли в Разложко. На среща с общинското ръководство и актива той е спуснал версията на партийния връх за политическата ситуация. „Срещу ГЕРБ е създаден Отечествен фронт с голям финансов ресурс, който се опитва да дестабилизира страната. А тази дестабилизация работи изцяло в интерес на един беглец в Дубай”, заявил е административният секретар, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Паунов е говорил и за протестиращите – че се надява да „формулират ясни и конкретни искания към властта” и да влязат в диалог с управляващите. „Трябва да имаме очи и за хубавите неща. България бе приета в чакалнята на еврозоната и в Банковия съюз. А днес (вчера - бел.ред.) от Брюксел премиерът Борисов съобщи новината, че страната ни ще получи 29 милиарда евро от ЕС до 2027 г. Тези два успеха са показателни за доверието, което Европа има в България и лично в премиера Борисов”, вдъхновил се е административният секретар на ГЕРБ.

Местните партийни членове откликнали „единодушно”, че „няма предпоставки за подаване на оставка на правителството”. „Кабинетът и управляващото мнозинство в парламента са легитимно избрани от над 1 млн. българи. Ние носим отговорност пред всички тях да не допускаме политическа криза и безвремие, каквито неизменно ще последват, ако Румен Радев състави служебно правителство“, обявила е шефът на разложката организация Мария Копанарова.

Темата за евентуален кабинет, съставен от президента, е била ключова и на среща на Паунов и областния координатор и евродепутат Андрей Новаков с партийци в Благоевград същия ден. В областния град ГЕРБ е в опозиция на кмета Румен Томов. „Държавата обаче се намира в такъв период, в който трябва да бъдат завършени редица стратегически проекти. Служебно правителство и политическа криза могат да се окажат спирачка пред всички тези цели, насочени към бъдещето на страната и нейната евроатлантическа принадлежност“, обявил е Паунов пред благоевградските активисти.

ЗА ВРЪЗКИТЕ С ДПС

Цветомир Паунов, заедно с евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, са разговаряли и с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. На срещите е станало въпрос за обвиненията, че партията е в тесни връзки с ДПС. „Атакуват ни заради някакви евентуални връзки с ДПС, което, разбира се, е напълно несъстоятелно. Дори напротив - в смесените райони единствено ГЕРБ се противопоставя на ДПС, други политически сили няма. ГЕРБ ще бъде силен в смесените региони, докато е ясен и категоричен опонент на ДПС“, коментирал е темата Асим Адемов.

Още по темата