Quantcast
Евгений Кънев: БСП е единствената възможност за сближаване с Русия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Евгений Кънев: БСП е единствената възможност за сближаване с Русия

"Ако отидем на избори през октомври, ще има и последващи избори", заяви икономистът
3 130
 Нова тв
Евгений Кънев

“БСП е единствената възможност за продължаване на линията, която президентът прокарва - да се продължава сближаването с Русия", коментира икономистът Евгений Кънев решението на президента Румен Радев да даде третия мандат на левицата. 

Кънев заяви за "Нова тв", че крайната цел е да се сключи отново дългосрочен договор с “Газпром”, евентуално да се спрат оръжията за Украйна и част от изгонените руски дипломати да се върнат на работа у нас. “Какви са били точните му мотиви, остава загадка, но със сигурност виждаме, че той остава лоялен на геополитическата линия, която прокарва”, допълни икономистът. 

Според политическия анализатор от сдружение "Ние идваме" Арман Бабикян пък ходът на Радев се дължи по-скоро на вътрешна битка в левицата. "Когато дадеш третия мандат на Нинова и тя се провали за трети път, вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не от Нинова”, каза Бабикян. И допълни, че "ако е било сложно преди, сега ще стане още по-сложно" - заради изявленията на депутатите от ИТН и ДБ, че не искат да участват в сформирането на кабинет с мандата на БСП.

Според политолога Първан Симеонов пък най-логичният избор за получаване на трети мандат е  "Демократична България". "Но се вижда, че последните две седмици между ПП и ДБ има известно напрежение. А БСП се държи изключително гъвкаво”, поясни експертът. 

Анализаторите са единодушни, че предсрочните избори няма да донесат решение на проблемите. “Ако отидем на избори, ще се яви мотивираният електорат, а той е на "Възраждане" и ДПС. Не виждам много полезни изходи от тази ситуация”, заяви Първан Симеонов. А Евгений Кънев допълни, че в момента отцепниците от партията на Слави Трифонов са по-добра опция за съставяне на "някакво правителство,, отколкото следващите два парламента би имал". Според Кънев избори през октомври ще доведат до още избори. 

 

Още

Нинова се позиционира като жертва на правосъдната мафия

04.10.2022

Обновена

2147
Нинова отказа подкрепа за правителство на ГЕРБ

03.10.2022

Обновена

3856
Хроника на една комуникационна мъгла