Quantcast

Медия без
политическа реклама

ДПС все още не знае дали ще подкрепи кабинета "Денков"

Вчера депутатът Хамид Хамид заяви, че движението няма да гласува за правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

04 Юни 2023
БГНЕС
Хамид Хамид

ДПС все още няма категорично мнение дали ще подкрепи ротационното правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Така движението на практика отрече вчерашното изказване на своя депутат Хамид Хамид, че ДПС ще гласува против кабинета ''Денков''.

 ''Във връзка с множеството запитвания от страна на медиите как ще гласува ДПС за кабинета "Денков", ръководството на ДПС заявява, че в момента решение не е взето. Хамид Хамид, зам.-председател на парламентарната група на ДПС, ясно е заявил, че колективните органи ще вземат окончателното решение'', посочват от пресцентъра. И изтъкват, че това ще стане, след като ПП-ДБ върнат втория мандат на президента Румен Радев, което трябва да се случи в понеделник.

Повод за тази реакция е изказването на депутата Хамид Хамид по БНТ. В събота той заяви, че подкрепа от ДПС не е била търсена и съответно такава няма да бъде дадена за бъдещото ротационно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. По думите му, ДПС се доверява само на един човек в бъдещия кабинет - вицепремиерът Мария Габриел, която след 9 месеца ще оглави правителството на мястото на Николай Денков. 

В петък пък, когато ДПС участваха в дълги разговори с герберите и дясното обединение, по време на които бе забелязан и депутатът бизнесмен Делян Пеевски, лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви лаконично, че е била обсъдена единствено възможността да се проведе конституционна реформа. На срещата не е била търсена подкрепа от ДПС за редовното правителство. "За да са случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет", каза Карадайъ.

Ключови думи:

ДПС, Хамид Хамид

Още по темата