Медия без
политическа реклама

ДПС продължи чистката с личната секретарка на Доган

Пеевски: "Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото"

29 Юни 2024Обновена
Биршен Ибрямова
Биршен Ибрямова

Чистката в ДПС продължава с пълна сила. Във Фейбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган'', в която членуват близо 25 хил. души, се появи информация, че личната секретарка на Доган, Биршен Ибрямова, е била освободена от Централата на ДПС. 

По-късно и самата Ибрямова потвърди информацията за ''Сега''.

''Искаме обяснение от новото ръководство за случващото. Никой не дава обяснение. Къде е ЦОБ, къде е ЦС. Къде сте, съпредседателите Пеевски и Чакъров!?!", пише в поста. В коментарите симпатизанти на ДПС изразяват недоумение от случващото се: "Няма да позволим разни ''феномени'' да приватизират ДПС." ''Изразявам дълбокото си разочарование от случващото се в ДПС'."

Виждат се и призиви за оставката на съпредседателя на Движението Делян Пеевски. Особено след като една от знаковите фигури в ДПС Рамадан Аталай се оказа в немилост. Вчера стана ясно, че структурата на партията в Пловдивска област официално е свалила доверието си от депутата Аталай, неизменен водач на листата на региона в последните няколко вота, съобщи "24 часа".

Причината, както обикновено при последните трусове, са слабите изборни резултати. Във вота на 9 юни ДПС получи в 17-и МИР 6427 гласа, докато на 2 април 2023 г. гласовете бяха 7811. "Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните пет вота и тенденцията е низходяща", обяснява пред "24 часа" лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим.

Предложението за свалянето на доверието ще бъде внесено и в националното ръководство на ДПС, в което всички въпроси напоследък се вземат с решаващата дума на Делян Пеевски. 

Свалянето на доверието е само началото - членовете на партията вече искат Аталай да напусне и парламента, макар че това може да стане само по негово желание.  По подобен начин доскорошният зам.-председател на ДПС Айсел Руфад беше изключена от парламентарната група на ДПС, но не напусна парламента, а стана независим депутат. 

Трусовете в ДПС започнаха още преди седмица, когато Филиз Хюсменова подаде изненадващо оставка като депутат от Варна - пак с обяснение за слаби изборни резултати.

В Движението тече и и друг скандал, свързан с доскорошния лидер на ДПС-Варна Сали Табаков и тъста му. Табаков е арестуван, тъстът е под домашен арест заради умишлено сключена неизгодна сделка за коли на МОН. При обиска у двамата бяха намерени над 3,5 милиона лева кеш и златни монети. Има недоказани твърдения, че изключването на Руфад от групата е свързано с този скандал. 

Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото. С тези думи председателят на ДПС Делян Пеевски започна работна среща с общинските кметове от ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ДПС, Рамадан Аталай

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?