Медия без
политическа реклама

Дания върна обвинения за убийството в Цалапица

Вътрешният министър се похвали във Фейсбук, че е изпълнил обещание да бъде открит Рангел Бизюрев

21 Март 2024Обновена
Рангел Бюзирев бе върнат при засилени мерки за сигурност
МВР
Рангел Бюзирев бе върнат при засилени мерки за сигурност

Министерството на вътрешните работи разпространи видео от снощното пристигане, задържане и конвоиране на Рангел Бизюрев - заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, който беше върнат в България от Дания.

От видеото се вижда, че при пристигането му на ГКПП "Аерогара София", на граничния пункт е установена неговата самоличност и е извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.

Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Аерогари оказа съдействие на служители от Министерството на правосъдието при конвоирането на екстрадирания от Кралст...

След месеци бягство от правосъдието и след преминаване през няколко европейски държави,  заподозреният за убийството в Цалапица беше върнат в България. Съпровождан от служители на Главна дирекция "Охрана" от правосъдното министерство, Рангел Бизюрев кацна на летище София късно в сряда вечерта с полет през Мюнхен. Той беше издирван с европейска заповед за арест и задържан в Дания през ноември 2023 г. 

След месеци бягство: Дания върна у нас заподозрения за убийството в Цалапица (ВИДЕО)

Веднага след като слезе от самолета на българска земя мъжът беше отведен към столичния следствен арест, разказва Нова тв. В четвъртък той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града под тепетата се очаква да поискат постоянното му задържане. Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

МВР разкритикува свои служители покрай убийството в Цалапица като обяви за големи нарушения и за производства, приключили с дисциплинарни уволнения.  Това се разбира от официално съобщение на ведомството късно вчера.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство. Заради съмнения в работата на прокуратурата и съда близките на Димитър Малинов организираха десетки протести през изминалите месеци. 

"Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд". Това написа във Facebook вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. 

"В телефонен разговор с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я информирах за всички действия, които МВР предприе, за да може тази вечер Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.  Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев!", допълва Стоянов в социалната мрежа. 

На фона на скандалните разкрития около случая с обезобразеното в Стара Загора момиче много въпросителни се появиха и около жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Цалапица, Дания, убийство

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?