Медия без
политическа реклама

Д-р Н. Михайлов: Пеевски е издание на Борисов от неговия турбопериод

Според психиатъра управляващата сглобка представлява насипна политическа реалност

БГНЕС

"Пеевски е своеобразно ново издание на Бойко Борисов от неговия турбопериод", коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в предаването ''Лице в лице'' по Би Ти Ви. Според него управлението на ''сглобката'' ще бъде запомнено с това, че е ''нелепо''. ''Тази сглобка представлява насипна политическа реалност'', обобщи д-р Михайлов.

Според психиатъра самият Борисов е встрани, ''но не се радва, че конкурентът му Пеевски успява да бъде това, което прилича на самия Борисов''. ''Пеевски отива нагоре, а Борисов надолу. Пеевски е своеобразно ново издание на Борисов от неговия турбопериод от началния му вход в политиката. Сега Борисов е загубил самоувереност'', каза Михайлов.

Трудно е да се направят прогнози за бъдещето на управлението и да се следят неговите стъпки поради ''неяснотата, задкулисните разговори, пререканията, кризисните моменти на надвесване над бездната''. А ''накрая всички осъзнават неизбежността да бъдат заедно'', смята Михайлов. И допълни, че условие за тази неизбежност е ''свръхзадачата на това управление да обезпечи стабилност на една прифронтова държава до война – да обезпечи реализацията на съюзническите задължения. Това стои като императивна задача на това управление'', посочи Михайлов. 

Според специалиста, в тази ''фрагментирана ситуация няма собствено лидерство''. ''Има трима души, които носят на плещите си, но са твърде заинтересовани – Борисов за ГЕРБ, Василев за ПП-ДБ и третият е Пеевски. Пеевски е свръхстранната фигура. Той играе във вакуума на отсъствието на решителна лидерска фигура. Той е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател. Атакува го по начин, по който това се прави - не се занимава с министрите“, допълни психиатърът. Но подчерта, че депутатът бизнесмен няма да получи нужната подкрепа, за да стане премиер. 

Във връзка с изказването на Даниел Лорер от днес сутринта, че ''позициите на Пеевски се променят за добро'', Михайлов коментира, че стъпките ''за добро'' не са оставили никакви следи, както и че остава неясно как се стигнало до тях.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата