facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Центърът за сигнали на Столична община пусна мобилно приложение

442
 Илияна Кирилова

Към съществуващия от шест години контактен център на Столичната община - call.sofia.bg., от днес вече съществува безплатно мобилно приложение за подаване на сигнали, съобщиха от общината. Приложението „Call Sofiа – Контактен център на Столична община“ е достъпно за потребителите на Android и iOS устройства през Google play и App Store, поясниха от общината. Приложението е достъпно чрез профилите в Google, Facebook или чрез еднократна регистрация в него.

Гражданите могат да изпращат към Столичната община сигнали от неспешен характер за отклонения в градската среда по типове, поясняват от "Московска" 33. Предвид обстановката в страната е реализирана и специална секция ”COVID-19” за подаване на сигнали за нарушения на въведените противоепидемични мерки за територията на Столична община.

В мобилната версия на Контактния център е добавена и функция за подаване на заявления за доброволческа дейност в борбата с COVID-19, която е активна през Desktop приложението на Контактния център. 

"Контактният център на Столична община, който създадохме в края на 2014 г., е платформа, която предлага на потребителите си възможност за подаване на сигнали от неспешен характер. Работи непрекъснато 24/7, като освен чрез електронно подаване, потребителите могат да се обаждат и сигнализират за нередности на нашите оператори на тел. 0700 17 310", припомнят от "Московска" 33. 

От създаването на платформата до момента чрез нея са подадени 197 829 сигнала, изчисляват от общината. "Подавайки сигнал през платформата, всеки гражданин получава официален регистрационен номер и може да проследи процесите по отработването му, както и съответните отговори за извършеното от общината. Платформата е интегрирана с административно-информационната система на общината и сигналите се насочват към структурите, отговорни за съответния проблем, за който се сигнализира", допълват оттам. Въпреки това в системата постоянно може да се видят реакции от граждани, че на сигналите им не се реагира и че не се решават проблеми, трупащи се от години.   

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Общината бави решението за Борисовата градина
Къде да е следващата спирка на софийското метро
Столичната община предлага 30 вместо 20 деца в група в градините

Коментари

nobody2

отклонения в градската среда по типове

#  like that

идиоти. с кинти за приложението.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×