Quantcast
БСП с първи номинации за нов лидер | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

БСП с първи номинации за нов лидер

Сред конкурентите на Корнелия Нинова са Кирил Добрев, Георги Гергов и Сергей Станишев
2 087
 Илияна Кирилова

Първите номинации за председател на БСП вече са факт, съобщиха в понеделник от "Позитано" 20, като настоящият лидер Корнелия Нинова събира най-много - 11. В момента социалистите провеждат национална отчетно-изборна кампания, която трябва да приключи до средата на март, а на 26 април ще се проведе и първото пряко гласуване за лидер на левицата.

До момента са проведени 11 конференции от всички насрочени в цялата страна. Някои от тях са издигнали повече от един кандидат. Социалистите са си харесали за лидер още Красимир Янков, както и доскорошната "дясна ръка" на Нинова - Кирил Добрев, които са получили по 3 номинации. Лидерът на БСП-Пловдив Георги Гергов е с две, с толкова е и бившият вицепремиер и бивш кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Бившият лидер Сергей Станишев, който наскоро обяви, че не възнамерява да се включва в надпреварата, е взел 1 номинация, както и Михаил Миков и Янаки Стоилов. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов също има подкрепа за председателския пост.

Освен номинации за председател на БСП, местните структури правят и отчет за дейността си през изтеклия мандат и предложения за членове на националните и местни ръководни и контролни органи на партията.

Още

Манолова догони Нинова и с парите за деца

23.07.2021

1826
Надпреварата за преизчислението на пенсиите започна

21.07.2021

Обновена

34267
3 партии и коалиции се протягат към мандата за правителство

23.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

6551