facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Броят на заразените у нас се увеличава при по-малко тестове

Обновена
19 961
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

112 са новите случаи на заразени с COVID-19 в България през изминалото денонощие. Това е със 7 повече, в сравнение с предния ден, когато те бяха 105, показва справка с единния информационен портал. 

Днешният брой обаче е въз основа на 1528 направени проби, докато вчерашните 105 положителни са от много повече тестове - 2750.

Общо потвърдените случаи на заразени с COVID-19 e 4625, от които към момента активни случаи се водят 1934. От тях 20 души в момента са в интензивни отделения. Иначе по време на коронакризата са били хоспитализирани общо 423 човека. 

Излекуваните от вируса за последното денонощие са 18 и така броят на хората у нас, които са успели да преодолеят вируса е общо 2475, или 53.5% от всички заразени. 

През последното денонощие е регистриран и един починал, който е имал и коронавирус, с което общият брой на умрелите в България, във връзка със заразата е 216 (4.67% смъртност).

Според статистиката на единния портал общият брой на заразените с коронавирус от медицинския персонал от е 392-ма души (8.47% от всички заразени). От тях най-много са медицинските сестри - 140, следвани от лекарите - 137, санитарите - 68, фелдшерите - 5, и друг персонал - 42.

Статистиката за заразените по възраст сочи, че най-често се заразяват хората между 50-59 г. - 949 потвърдени случая, което е 20.5% от всички положителни тестове.  Следват ги хората между 40 и 49 г., които са 843 (18.2%). Най-слабо засегнати са възрастните над 90-годишна възраст (само 19 случая) и тези между 80 и 89 г., които са 137.

Сред областите най-засегната от заразата е столицата с общо 1479 потвърдени случая (32% от всички), следват я Пазарджик (194, или 6.4%) и Плевен (285, или 6.1%). В София са и най-много положителните тестове през изминалото денонощие - 29 Следват Пазарджик със 17 и Пловдив с 16.

Възникнало е и ново огнище - 12 работници от вагоноремонтен завод в Септември, Пазарджишко са дали положителни проби. Мъжете са на възраст от 41 до 61 години и живеят в осем населени места в община Септември. Извършва се епидемиологично проучване, издирват се контактните лица и се поставят под карантина.

 

ЧАСТНИ ЛАБОРАТОРИИ

5880 души са тествани в цялата страна от 6 април до днес в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в 118 (2%) случая са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в  62 (1.1%) случая - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че заразата е в ранен етап.

Има и 57 (1%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 691, от които 12 (1.7% ) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира въз основа на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.

Ключови думи:

коронавирус, България
107

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Унгария върна карантината за влизащите от България

12.07.2020

Обновена

1365 13
САЩ с нов рекорд на заразени с COVID-19

12.07.2020

1657 2
211 са новозаразените с COVID 19

12.07.2020

2821 48

Коментари

Страници

human_capital

#StayHome

duzov2

Аз пак ще попитам, как се проверява истинността на числата, които се публикуват?

От всичките ми познати, знам само двама, от които единия е само с положителен резултат и е без оплаквания и симптоми, а другия го е изкарал с всички екстри: кашлици, температура и най-гадното - задуха.

 

Тук, във форума, има ли някой да е бил болен от ковид, да има близки и познати болни или преболедували или починали от ковид-19?

 

Вижте какво пише Антония Първанова 

https://www.capitan.bg/d-r-parvanova-znam-istinata-bumat-ot-zarazeni-e-zaradi-edni-6-mlrd-evro/?fbclid=IwAR3q6-gkuOPUdCqiYgl_y9AsB3HlrsRur_qqHZl_Mts5gwRM1M1nnai8rMI

 

А който го е страх от ковид-19 да си носи маска, шлем, ръкавици, скафандър или да си живее в изолирана камера като Джако!

Аман!

Защо трябва ние, здравите и нормалните да се водим по акъла на психясали лелки?

 

Lillian
снимка на Lillian

драги опълченци, дръжте се сериозно!

вчера един пита дали Айтос съществува, днес ти дали някой познава болни

да, аз познавам двама

познавам първият починал в Бургас, а миналата седмица почина наша близка

тя се бореше с рак, премина всички терапии, възстанови се, дори косата й порасна отново, всеки ден ходеше край морето, радваше се

отиде на редовния контролен преглед в София, имат жилище там, останаха два-три дни да се разходят, тя се разболя и си отиде ,тежка бронхопневмония, усложнение от корона вирус

мъжът й е под карантина, кремираха я, той ще я прибере, когато изтече времето, ще дойдат и децата й от Европа, ще я почетем по някакъв начин

 

само едно ви се чудя?

съзнавате ли ,че с уличиния си/интернет натиск върху властта застрашавате другите, заразяват се и се разболяват ненужно много хора, бабички според вас?

само за да имате вие илюзорна свобода, чудя се, какво толкова ви ограничава, освен умовете ви?

geo_19

а миналата седмица почина наша близка

тя се бореше с рак, премина всички терапии, възстанови се, дори косата й порасна отново

------

И викаш ракът изобщо не е виновен, ами онова с пипалцата дето прави тунелчета в съседните клетки?

duzov2

 

Е как какво толкова ни  ограничава?!

Ограничава ме това, че като се кача в ПС на градския транспорт, трябва задължително да съм с маска а климатиците са изключени с аргумента - да не се пренася вируса! Баси тъпотията!

Ограничава ме също, че като вляза в магазин, първо трябва да съм изчакал да се освободи място, да съм също така маскиран и задължително с количка!

Ограничава ме, че не мога свободно да отида на кръчма с приятели, да седнем на една маса и да си бъбрим и пием бира или кой каквото му душа сака!

Ей такива едни прости нещица от нормалния, повтарям НОРМАЛНИЯ живот.

 

И да се върнем темата за вашата близка. 

Първо да изкажа искрените си съболезнования!

Второ, щом като  е била с рак, а вече корона-вируса е върлувал, защо не е носила маска, ръкавици или скафандър, за да се предпазва? Пак ли ние сме виновни? Не ние, а вие трябва да сте сериозни! 

Който го е страх - нека се пази! Другите да си живеем живота и на когото каквото му е писано!

 

Като откриха СПИН-а, да не би да престанахме да се ...чифтосваме? Не, живота си продължи, а който го е страх си слага "маска" и пак прави любов! 

Това е!

Гочу
снимка на Гочу

Ти като си влизал в черква , как си проверявал истинността на библейските сцени по стенописите ? Това е ВЯРА ,бе Дюзов !😁 Това не се проверява ! Или вярваш , или си неверник.

duzov2

Ами неверник съм! Не съм го крил никога.

Аз съм заклет атеист и диалектико-материалист.

Като вляза в църква или катедрала, гледам иконите като картини и изобщо не ме интересува истинността на билейските сцени.

Всеки може да си вярва в каквото си иска. Едни вярват в Бог, други в Христос, трети пък вярват че Земята е плоска. Има и такива, които вярват, че американците не са били на Луната. Нека обаче, тези които вярват в нещо, не ми налагат вярата си силово!

Yordan Yordanov...

Уважаема Lillian, 

Проверете дали на вашата близка е направена аутопсия и попитайте защо не е? 

В България след трите ауропсии в началото на "пандемията" не са правени повече такива. 

И до ден днешен никой учен от България не е снимал вируса с микроскоп и няма доказано болен човек по научна методика. Това дори и личностите от НОЩ не могат да отрекат, но никой не ги пита! 

"Доказването" става с PCR тест, които доста страни отказаха да ползват(Япония ,Швеция ,Беларус и тн) и дори няколко (Танзания, Унгари  )доказаха, че са леко казано смехотворни. 

Има страни като Италия, Германиа, САЩ и др. които направиха тези изследвания но и при тях аутопсийте рязко се забраниха от СЗО( която е нито световна нито здравна, но пък е организация - вижте финансирането). 

Въпросите са много и единственият начин да им се отговори е задаването им! 

Защо няма доказан болен от covid 19 в България по друга методика освен с PCR тест ( който не е надежден и най-вече не е произведен в България)?

Защо са спряни аутопсийте в България ( това, че е препоръчано от СЗП не е задоволителен отговор)?

 Защо статистиката за болните е върху абсолютните числа, а не както трябва( и всеки изкарал поне един семестър от тази така "точна" наука знае) от базова стойност? 

Защо при положение че WHO и CDC  обявиха реалната смъртност при този вирус (а именно 

0.26%) се продължава с рестрикцийте? 

Защо няма реален дебат с хора, на които им е професия и се занимават с вирусология, епидемиошогия, лабораторни изследвания и тн ? 

"Just look at us. Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, major media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom." -Michael Ellner

 

Michael Ellne

 

 

 

 

 

nafta

Трите аутопсиЙ...

...аутопсиЙте...

Данчо, Данчооооо.... ХабитурЙент ли си тази година?

Efraim Efraimov

Нцъ... братовчед му - Батерий - абитуриент../.

аман бе

Властта в Негово лице заради интернет натиска ли отмени ограниченията или заради един доста по-друг натиск?

gpc

вчера един пита дали Айтос съществува, днес ти дали някой познава болни

да, аз познавам двама

И за който не е разбрал, това за Айтос вчера беше сарказъм :)

w_bro

Друго си е да си МИСЛЕЩ и СМЕЛ:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochina-feldsherat-s-koronavirus-otkazal-lechenie-ot-bolnicata-v-shumen.html

 

 

Илиан Мавров156...

👍👋

nottheone1

всъщност ти какво искаш по-точно да попиташ?

duzov2

Не прочете ли първото изречение?

Всъщност изказвам силно недоверие в истинността на цитираните числа. И още. Ако, примерно имам положителен резултат от PCR теста и след 3 дена пак ме тестват, то този тест ще даде отново положителен резултат, НО бройката в статистиката ще се е увеличила с една бройка. А сега си представи, че това се направи на 100 души. Ето така може и да достигнем до 1000 "новорегистрирани" за ден.

Slava
снимка на Slava

2

Нед., 28/06/2020 - 08:11 (нов)

duzov2

 

Много си объркан❗️ Точно Първанова е "психясала лелка", не я чети. Не може човек, който е изпратил кислороден апарат от България в Англия - да спасява болните си дъщери и зетьове, после да говори безумни дивотии.

А който не го е страх, хваща самолета и цопва при "здравите и нормалните".

 

https://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-53176717

geo_19

Точно Първанова е преболедувала Ковид-19 (освен щерките).  И май твърдиш, че след прекарана короновирусна инфекция, това се отразява освен на повечето вътрешни органи, но и на психиката?

Джиджи

Точно Първанова е преболедувала Ковид-19 (освен щерките). 

И май твърдиш, че след прекарана короновирусна инфекция, това се отразява освен на повечето вътрешни органи, но и на психиката?

Ти за психиката на Първанова нИ сЪ притеснявай. 😆

 

Тя така си е от край време!!! 💩👺

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

само едно ви се чудя?

съзнавате ли ,че с уличиния си/интернет натиск върху властта застрашавате другите,

 

Аз пък на тебе ти се чудя какво ти пречим да си стоиш вкъщи и да не се срещаш с никого. Толкова ли е трудно? И престани да раздаваш морални присъди.

Slava
снимка на Slava

"Всички тестове са с ниска чувствителност за болестта в първата седмица със симптоми за нея.

Те откриват под 30% от наистина заразените. Точността им се вдига през втората седмица и достига връх през третата седмица. Тест за IgG и IgM е със 72% точност от 8-ия до 14 ден със симптоми. Той става 91% точен между 15-ия и 21-ия ден и 96% точен - от 21 д 35-ия ден. За периода след 35-ия ден данните са много малко."

 

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8745751

Гочу
снимка на Гочу

IgG и IgM срещу вируса SARS-CoV-2 , или антитела срещу някакъв коронавирус ?  Вие познавате ли в детайли серологичните реактиви ?

geo_19

Е, най-сетне прочетохме едно коректно изречение:

 

През последното денонощие е регистриран и един починал, който е имал и коронавирус, с което общият брой на умрелите в България, във връзка със заразата е 216 (4.67% смъртност).

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Пак стигнахме до въпроса - прегазеният на зебрата пешеходец, с положителен ПСР тест, от короната ли е починал или от нещо друго?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

(4.67% смъртност).

 

Това не е коректно.

w_bro

Защо да не е коректно?

Ако Мангъров е прав, че има само 10-ина болни в страната, дневната смъртност е между 10 и 50%

ppipi7766

дори косата й порасна отново

 

Лилиан, жалко за вашата близка.

Косата е окапала не от рака, не и от вируса, а от терапиите на рака, те убиват повече от колкото лекуват.

 

Броят на тестовете и откритите вирусоносители може да бъде докаран и до 1/1.

Това е следствие особеностите на прилагания тест при повече репликации се стига до 100% "успеваемост".

Властите също имат проблем, тестовете скъпи а бройката новоткрити трябва да се поддържа.😂

Без

Защо трябва ние, здравите и нормалните да се водим по акъла на психясали лелки?

Вие не сте здрави и нормални, а сте егоисти, които са загубили човешкото си лице. Защо трябва ли? За да пазите другите, които са слаби и попадат в рискови групи. Какво толкова ви коства носенето на маска в магазина? Здрав и нормален бил, но не може да изтърпи пет минути заради друг човек. Само неговият живот има значение на тоя свят.

 

Лигавщини.

ppipi7766

Не знам защо но нямам желание да бъда "солидарен" и с ЛГБТ .

Вероятно ще оцеля за 5 минути, но просто го смятам за неправилно.😂

duzov2

Да! Точно така! Точно моят живот и живота на моите близки е най-важен за мен! 

Бих изтърпял с маска 5 и 10 минути даже, особено ако отивам да видя някой болен близък.

Лигавщини са да си караш колата с маска и като се качиш в нея да си обършеш волана с мокра кърпичка или да си сложиш гумени ръкавици.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш