Медия без
политическа реклама

Бойко Ноев: Доган жертва ДПС, номинирайки Пеевски

Колкото повече Борисов поддържа Пеевски, толкова повече и той се доближава до "намагнитването"

07 Дек. 2023
Илияна Димитрова

Ахмед Доган жертва партията си, номинирайки Пеевски за председател. Това ще доведе до крах на ДПС. Ще бъде началото на края на тази партия и членовете й трябва много добре да си направят сметката. Това заяви в предаването на БТВ "Лице в лице" бившият военен министър и посланик на България в НАТО Бойко Ноев.

Той коментира "фалшивия евроатлантизъм", с който из медиите "дефилира човек, когото две държави - САЩ и Великобритания, са сложили в черните си списъци". Според него Пеевски няма шанс някога да излезе от списъка със санкциите "Магнитски".

Подобен проблем (като на ДПС - б.р.) ще има и Бойко Борисов, който не е в списъка "Магнитски", но на него му беше показан ясен жълт картон при обвиненията към Божков, коментира още Бойко Ноев. "Това, че Борисов в момента се превръща в основен локомотив за реабилитацията на Пеевски, а и на Горанов, му създава голям проблем. Колкото повече той поддържа и се асоциира с Пеевски, толкова повече се доближава до "намагнитването", категоричен бе бившият министър пред БТВ.

Той не пропусна заплахата и за лидерите на демократичните формации, които с поведението си също легитимират Пеевски в политическия живот. "Те нямат никакъв проблем да кажат - ние ще работим с ДПС, това е либерална партия, представена в Европа, но не и с Пеевски. Ако не намерят начин да го кажат, ще потънат, а със себе си ще завлекат и част от своите формации", завърши военният експерт.

Бойко Ноев призова още България да не се отказва от "Лукойл Нефтохим". Според него продажбата на компанията ще означава заплаха за националната сигурност на страната. Ноев припомни, че държавата вече фигурира в "черния списък" на Русия. 

"България трябва да си откупи „Лукойл“. Той е много повече от всичко останало като значение за националната сигурност, включително за нашата принадлежност. Той е мощен инструмент, с който България може да бъде клатена в своята геополитическа ориентация", заяви бившият министър. 

Според него правилният ход на правителството е да вземе решение, с което да възстанови контрола на държавата върху "Лукойл Нефтохим" под някаква форма и да възложи преговори за придобиване на активите. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата