Quantcast
Борисов се изповядал на Туск за пачките в чекмеджето | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов се изповядал на Туск за пачките в чекмеджето

Ако Бойко Борисов и ГЕРБ бяха единствените проблеми на ЕНП, щях да съм най-щастливият човек, казва лидерът на Европейската народна партия
10 380
 Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов е разказал искрено и лично на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск за снимките от спалнята си, на които се виждат пачки с банкноти по 500 евро. "Все още си спомням тази наша среща с Бойко Борисов. Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено. Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно - да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Той беше напълно откровен с мен", казва Доналд Туск в телефонно интервю за Радио "Свободна Европа".

От интервюто не става ясно кога точно двамата са говорили по темата. "Ще запазя дискретност, защото разказът му звучеше като изповед. И ви моля да ми позволите да бъда по-дискретен, защото ставаше дума за личния му живот. Но все още вярвам, че той е способен да докаже, че той е - ако не идеалният демократ - поне все още демократ", казва Туск. Последната публична среща между двамата беше на 2 октомври в Брюксел. Тогава Туск съобщи, че очаква още реформи от България, а Борисов каза, че е получил подкрепа.

В края на септември Борисов обвини президента Румен Радев за снимането в спалнята му. "Аз съм изяснил как коварно, неговите хора, най-близкото му обкръжение, по един много елементарен начин, с една много прекрасна госпожа, дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин", каза тогава Борисов.

Лидерът на ЕНП твърди, че очаква от Борисов и неговата партия ГЕРБ "видимо повече решителност в борбата срещу корупцията и олигархичната система". И отхвърля твърденията, че Борисов е изградил авторитарен режим. Лидерът на ЕНП обаче няколко пъти повтори очакването си за доказателства за решителност в борбата срещу корупцията.

Въпреки протестите в страната, които вече четвърти месец настояват за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, ЕНП запазва позицията си в подкрепа на Борисов и това, че предстоящите през март редовни парламентарни избори ще решат кой да управлява страната.

"Ситуацията в България не е черно-бяла. Това е моето мнение. Разбира се, имаме достатъчно причини да сме притеснени, когато става дума за ефективността на съдебната система и антикорупционните механизми в България. Но в същото време ще бъде преувеличение да кажем, че ГЕРБ и Бойко Борисов са изградили авторитарен режим. Все още българската политическа система има своите механизми за контрол и баланс. Например, все още има много силна опозиция срещу правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов, начело с президента. Все още имаме свободни медии, които имат възможност да атакуват и критикуват правителството. И това, което е най-важно според мен, че в близките месеци ще имаме избори, което означава, че все още всичко е в ръцете на народа на България", твърди Туск.

Според него в областта на "върховенство на правото и демократични принципи, имаме някакви основания да сме по-притеснени за други страни членки на ЕС в региона, отколкото за България". "Но не искам да оправдавам всички грешки, направени от Бойко Борисов. Познавам го от толкова много години и знам, че той все още има добри намерения. Но добрите намерения със сигурност не са достатъчни в политиката. И затова имаме нужда от повече действия, повече усилия от ГЕРБ и Бойко Борисов, за да ни убедят, че та наистина са решетелни в борбата им срещу корупцията и проблемите в съдебната система. Трябва да сме наясно, че политическият пейзаж в България е по-сложен и не е само конфликт между ГЕРБ и опозицията. Както знаете, Русия е много активна в България. Също така действията на Турция, вътрешните битки между олигарсите. Това също е елемент от тази сложна картина. Не искам да оправдавам всичко, направено от Бойко Борисов, но все още се надявам, че през март ще стане напълно ясно каква е волята и какво и решението на българските избиратели", продължава Туск.

На въпрос дали всичко това означава, че "Бойко Борисов е все още достатъчно добър за ЕНП", Туск отговаря: "Да, ако Бойко Борисов и ГЕРБ бяха единствените проблеми на ЕНП, щях да съм най-щастливият човек."

 

72

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и ДПС подкрепиха Елена Йончева срещу себе си в Брюксел
Проф. Киров: ГЕРБ подходи към конституцията като в бананова република

26.11.2020

1627 16
Конституцията на ГЕРБ безславно премина в историята

25.11.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7043 52

Коментари

Страници

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Изповедта е затрогнала Туск. Баце е обяснил с какви мъки изкарва тези милиони ; как се бори със зъби и нокти за всеки процент от раздадените проекти или поръчковите закони ; колко е мъчително да делиш една любовница с хазартен бос, когото току-що си ощавил с къмнайсе милиона ; как дронът на Радев всяка вечер му влиза в спалнята и му диша във врата. Изобщо, мъка човешка!

Жозефа
снимка на Жозефа

Ако Бойко Борисов и ГЕРБ бяха единствените проблеми на ЕНП, щях да съм най-щастливият човек, казва лидерът на Европейската народна партия

 

Твърде притеснително откровение, от което на обикновения гражданин би трябвало да се изправят косите. Щото ЕНП управлява ЕС. 

Тренд Петков

абсолютно точно казано...Но всъщност какво се чудим? Може би заради години наред ни зомбираха,че Белите страни са бели, че там са други хората,почтенни някак си, то сега се шашкаме от Тусковите мнения.Ма и той си има главни приоритети, и хич не са някакво благородство...Естествено,който доминира в парламента,има повече власт да насочва потоците пари..каквото и да ви говорят,до това се свежда всичко. И естествено, наш Тулуп е фантастично удобен...реещ се като дрон в Европата, управляван дистанционно от Оператора му, сам той управляващ свита дрончета, самостоятелни като него...та той е пример за васал...Какво ще му пука на Туск за крепостните му на Боко?..Има си проблеми човека с тези, които се грижат за интересите на хората си , не му козируват и хич не им пука от командите му...Докато имаме това безгръбначие, ще ни следват само беди...

 

маргаритка2

Ошашавил го и с интимни подробности. ..

 

"Тя беше отгоре и не видях..."

 

Туск се излага, от казаното излиза, че щом има президент, няма проблем с демокрацията. 

 

 

Zmeja

Борисов бил "откровен"! Айде, бе! Той просто е разказал една от версиите си. Интересно как е обяснил снимката на гол Боко в негово отсъствие?

Минувача
снимка на Минувача
  • Не съм срещал снимка на гол Боко на фона отворено чекмедже, пълно с истински банкноти. Ако имате,поместените линк.
bilbotorbins

1. Kогато е в България - "Ще го размажа", "Ще му .... майчина", "Таковах ги с 200", а когато е там - ред сълзи, ред сополи. Има нещо мар(н)гиналско в него?

2. Тоя бай Туск бил много наивен бил. За две мъжки сълзи му опростил откраднатите милиарди. И аз им повярвах!

Begemot
снимка на Begemot

Повръща ми се, честно казано. Европците са по нагли от нащ'те мутри. Личен живот, лична изповед, ти да видиш. Министър председател,  най публичната личност, той разпределя милиарди ЧУЖДИ ПАРИ, ИМА  милиони евро кеш в чекмеджето си - и това било личен въпрос!!! А , иначе, трябвало било той същият да се бори с кориупцията, това вече не е личен въпрос.

hamel

Необичайно много книги зад Баце

Жозефа
снимка на Жозефа

Тва е кабинетът на Туск. 😂

 

https://www.sarajevotimes.com/wp-content/uploads/2020/10/Screen-Shot-2020-10-09-at-13.40.20.png

hamel

Хъм, като за Туск са малко

Zmeja

А Боко демонстративно ги е загърбил.

nafta

Въпреки протестите в страната, които четвърти месец настояват

Молим? Господин Адвокат Хаджигенов и днес ли е огласил нечий мегдан?

hamel

Ся, като му дойде времето и Баце напише една книга, в нея ще се изповяда и пред нас.

Но преди това - пред Бай Ставри. 😎

SvSophia
снимка на SvSophia

Чак се просълзих от умиление...

 

 Прочее къффф е  the moral of  the туй сълзливо story?

 

Че Големият Главатар на Голямата Шайка е дал опрощение на Местния главатар на Местния клон  на Шайката?

Zmeja

От последните действия на правителството може да се направи извод, че Боко наистина се е изповядал искрено, ...но на Помпео.

Begemot
снимка на Begemot

Не бих се у4удил, впро4ем,  ако и Туск, и ишиасът Юнкер и мнозина други са полу4авали парични откати по веригата нагоре от Бойко. Друго обяснение за подобни гьонсуратски изказвания и поведения май няма. "Изповедта" ще да е била взаимна...

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

-Братиньо, сготвИха ме!

-Cо?

-Съседа с дрона ми я пратИ тая, ама не ми станА.Три виагри изпих и пак не ще!Даеб*мамамудаеб*!

-Cholera!!!

-И съм заспал!Тая ме снимАла и гепила еврата и златото!

-Кurwa!!!

 

 

pi_ta

Чекмеджета, протести, митинги, въстания, петиции, декларации а вече и ИЗПОВЕД показаха на всеки мислещ човек факта на ПЪЛНОТО БЕЗСМИСЛИЕ НА ЕС ! Колкото по-бързо осъзнаем, че по път водени от Комисари не ни очаква нищо толкова по-добре ! Не че можем или някой пък ще ни пусне да се отклоним от този път. Но е важно да осъзнаваме безсмислието на "развитието ни". 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Туск не беше ли католик? Не се връзва много-много с "Цуни деде иконата!" Или нашият вече го раздава екуменист?

Zmeja

"Терминът индулгенция се появява за първи път през 11 век при папа Александър II. За да насърчи участието в Кръстоносните походи Клермонският събор (1095 – 1096) обявява на участниците в тях, както и на лицата, подпомагащи по различен начин осъществяването им, пълни или частични индулгенции."

В нашия случай нещо ми напомня за НАТО.

vkamen

Към Туск .... Ваш избор.

Каквото е това.

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Не само България, Европа е в опасност. На върха на управлението са се настанили ограничени и нагли клептомани и нарциси. Докато дрънкат в опиянение за демокрация и ценности успешно съсипват всяка нормалност присъща на човешките същества. Достатъчно е да видите кадрите от бруталното полицейско насилие към мирно протестиращи срещу противоепидемичните мерки в Чехия, Полша, Италия, Великобритания и у нас, за да установите, че налагането на нов световен ред е достигнал кулминацията си. И тук не става дума за никакви теории на конспирацията, а за факти, които и най-върлите й противници няма как да отрекат. И ако досега ни вариха на бавен огън и ние само се досещахме накъде ни водят, но сами се опровергавахме, защото изглеждаше невероятно, то сега милиони европейци осъзнаха, че Оруел не е фантаст, а е проследил внимателно процесите и е видял техния логичен завършек. Не трябва да се страхуваме от някакъв вирус, който както стотици други вируси може да ни убие, страхът ни трябва да идва от факта, че животът и съдбата ни се решават от такива като Туск, Меркел, Макрон, Борисов... Ако проумеем къде е истинският проблем, Ковид 1984 ще ни се стори безобиден като детска игра. 

Sine_metu

Добре казано!

Малка поправка, ако позволиш

не „вариха на бавен огън“, а „варяха“, несвършено

Hasta la vista

Начи Туск е влязъл в ролята на попа, така ли? А господ сигурно се е изчервил от срам, слушайки "искрената" изповед на безбожника г-н Методиев...

Oraсle

„Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно.

 

Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен"

stoffm

Само крайно наивен човек може да се подведе по първосигнални компромати, като въпросните снимки на шкафчета и нескопосани аудио компилации. Срещата с Туск сигурно е 'разкрасена' в стила на Сега.

Антоан Савов

Няма нужда да се подвеждаме, то тулупа си призна, че са истински.

Nickname186

Значи за ЕНП е нормално политиците й да имат пачки с налични пари, надхвърлящи стократно законните им доходи.

 

Ето така разбирам аз върховенството на закона в Европейския съюз.

PlaNed
снимка на PlaNed

Най-тъпите матросовчета, като не можаха да измислят друго, обвиниха редакцията в манипулация на интервюто?!

Чети, говедарче:

“Да, той е в беда”. Доналд Туск очаква Бойко Борисов да докаже, че “все още е демократ”

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30910321.html

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш