Медия без
политическа реклама

Борисов разжалва следизборно "Мис 10 000 преференции"

Нейна опора в ГЕРБ до момента бе Иван Портних

08 Ноем. 2023
Опора на Славена Точева до момента в ГЕРБ бе Иван Портних.
FB/Славена Точева
Опора на Славена Точева до момента в ГЕРБ бе Иван Портних.

Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева, ударник в печеленото на преференции, подаде заявление за напускане на парламента. Според източници от партията това е станало по искане на Бойко Борисов.

Звездата й изгря през април 2021 г., когато с над 6000 преференции от 25-то място финишира втора във варненската листа. Преди това не бе известна никому. Постепенно увеличаваше преференциите на изборите, за да събере над 10 000 на последния парламентарен вот, "слагайки в джоба си" националните лица на партията. Прегледът на данните показваше, че в бюлетините я отбелязват все повече хора от села в общините от Варненска област.

Макар Точева да бе проверявана за купуване на гласове, а и нейни колеги да мърмореха, че нещата около нея излагат партията, Бойко Борисов не се трогваше - до този момент. А промяната очевидно е свързана с резултата от местните избори във Варна. Точева се смята за твърде близка до известния варненски бизнесмен Даниел Славов  - Дидо Дънката, а той пък - до Иван Портних. Именно загубилият в неделя изборите кмет бе опората на Точева в ГЕРБ до момента. Процесите наподобяват яко следизборно "чистене" в партията на варненска почва.

Прокуратурата не дава никаква информация докъде са стигнали разследванията, образувани във връзка с подозрения за търговия с гласове за рекордьорката по преференции във Варна Славена Точева от ГЕРБ.

 

Последвайте ни и в google news бутон