Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов: Не е укоримо, че съм помагал на Бобоков

Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш аз съм девица, заяви премиерът по адрес на президента

03 Юли 2020

Не водим войни с никого. Ние правим пътища, откриваме нови заводи и технологии. Не е укоримо да се поддържа комуникация с представители на бизнеса. Вместо да се нападаме, нека да работим за благосъстоянието на хората. Това правим ние - откриваме нови заводи, дават се заплати на работниците, стотици семейства имат препитание. В условията на пандемия икономиката продължава да работи. Вместо да закриваме, ние откриваме работни места.

Posted by Boyko Borissov on Friday, July 3, 2020

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че няма нищо укоримо в това, че лично е помагал на едрия бизнес в България. Поводът за коментара му са смс-ите между него и Пламен Бобоков, в които бизнесменът го търси с обърщението "Добро утро, бос" във връзка със скандала с либийския танкер "Бадр".

"Не виждам нищо укоримо. Един има бизнес в Нигерия - нормално да се интересува кой ще е посланик. Самият Бобоков аз съм му помагал, водил съм го в делегация в Узбекистан. Водил съм го при премиера, в Румъния, в Турция. Това са български инвеститори в други държави. И това не е лошо, не е укоримо. Що се оправдават изобщо?!", каза Борисов пред журналисти в Пазарджик, където открива нов завод.

Той призна автентичността на смс-ите между него и Пламен Бобоков. "Аз не съм да си пазя смс-ите. Някои, които се имат за мъже, са далече от мъжете - да си пазиш смс-ите с години, за да можеш да покажеш!", коментира премиерът и добави: "Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов, значи е лошо, ако обаче е Радев, това вече е нападение".

"Няма държавен глава, при който да съм бил, или канцлер, или премиер, който неговите съветници да не му дават листчета, ако тяхна фирма има проблем в България. Ако има големи инвеститори от тяхна страна, които искат да дойдат в България, да застанат зад тях, да ги препоръчат. Нито е укоримо, нито е наказуемо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш аз съм девица. В същото време се оказва, че не само не си, а много по лошо", заяви още Борисов по адрес на президента Румен Радев, който също е комуникирал с бизнесмена Бобоков.

Според премиера обаче проблемът не е в самата кореспонденция, а в това, че "обвиняват само другите, а казват ние сме...". "Преди няколко седмици колегата Радев каза, че правителството веднага да си извади чатовете с едрия бизнес. Затова сега е толкова гузна ситуацията", отбеляза Борисов и допълни: "Аз не водя война президент-премиер, аз правя пътища, правя заводи, правя суперкомпютри. Толкоз!". След това коментира пред пиарката си Севделина Арнаудова, че го питат по тези теми, защото "не искат да гледат новите заводи", на което тя отвърна: "Тиня, тиня!".

"Пламен Узунов беше милиционер от Пловдив, аз съм го направил директор. Бил на разпит... Ми да бъде. Това ли ми е темата?!", продължи да се възмущава министър-председателят, видимо ядосан, този път визирайки секретарят на президента по правните въпроси. Пиарката му го посъветва "само се усмихвай сега и стига толкова".

 

Още по темата