Медия без
политическа реклама

Бивш политически лидер и министър предложил подкупа на Христанов

28 Юни 2022
Иван Христанов, зам.-министър на земеделието
Иван Христанов, зам.-министър на земеделието

Бивш политически лидер и министър, чрез посредници, е предложил на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от 500 000 лева месечно, за да остави безпроблемна работата на частната лаборатория "Евролаб" на ГКПП Капитан Андреево.

Това стана ясно от участие на самия Христанов тази сутрин в Нова тв. Както е известно от няколко седмици зам.-министърът се движи с охрана, след като е получил заплаха, заради отстраняването на частната фирма от фито-санитарния контрол на границата с Турция. През май тази дейност бе поета от Българската агенция за безопасност на храните.

Освен това е имало опит Христанов да бъде подкупен с 500 000 лева месечно, ако остави частната лаборатория, контролираща вноса. "Предложението дойде от лица, които нямат нищо общо със случая, те са проводници на съобщението. Иначе човекът зад тях е бивш политически лидер", каза зам.-министърът на земеделието.

Христанов отказа да посочи кой е този лидер. "ГДБОП има пълна информация, да ги оставим да си свършат работа", каза той. Все пак уточни, че става въпрос за партия, която е била за малко в управлението и в парламента, а самият лидер е бил министър.

Припомняме, че и настоящият шеф на БАХБ проф. Христо Даскалов подаде сигнал и запис в ДАНС за предлаган му подкуп от над 100 000 лв. с цел да остави "Евролаб" на ГКПП Капитан Андреево.

Бившият директор на БАБХ проф. Пламен Моллов е дал на настоящия шеф на агенцията проф. Христо Даскалов папка, за която първоначално твърдял, че е пълна с документи. Оказало се обаче, че вътре имало пари, заяви пред Би Ти Ви и Нова тв проф. Даскалов.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?