Quantcast
Бивш политически лидер и министър предложил подкупа на Христанов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Бивш политически лидер и министър предложил подкупа на Христанов

31 620
Иван Христанов, зам.-министър на земеделието

Бивш политически лидер и министър, чрез посредници, е предложил на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от 500 000 лева месечно, за да остави безпроблемна работата на частната лаборатория "Евролаб" на ГКПП Капитан Андреево.

Това стана ясно от участие на самия Христанов тази сутрин в Нова тв. Както е известно от няколко седмици зам.-министърът се движи с охрана, след като е получил заплаха, заради отстраняването на частната фирма от фито-санитарния контрол на границата с Турция. През май тази дейност бе поета от Българската агенция за безопасност на храните.

Освен това е имало опит Христанов да бъде подкупен с 500 000 лева месечно, ако остави частната лаборатория, контролираща вноса. "Предложението дойде от лица, които нямат нищо общо със случая, те са проводници на съобщението. Иначе човекът зад тях е бивш политически лидер", каза зам.-министърът на земеделието.

Христанов отказа да посочи кой е този лидер. "ГДБОП има пълна информация, да ги оставим да си свършат работа", каза той. Все пак уточни, че става въпрос за партия, която е била за малко в управлението и в парламента, а самият лидер е бил министър.

Припомняме, че и настоящият шеф на БАХБ проф. Христо Даскалов подаде сигнал и запис в ДАНС за предлаган му подкуп от над 100 000 лв. с цел да остави "Евролаб" на ГКПП Капитан Андреево.

 

Още

Мъж от Перник е арестуван по обвинение, че е дал 10 лв подкуп

10.08.2022

1741
Серия съдебни решения бетонират "Евролаб" на "Кап. Андреево"

20.07.2022

Обновена

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

6512
ВАС отхвърли искането да тълкува как ще се работи на границата

29.07.2022

Обновена

936