Quantcast
Басейнът в скалите на Синеморец е на Емилиян Гебрев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Басейнът в скалите на Синеморец е на Емилиян Гебрев

Обновена
8 008
 Констин Стоянич
Басейнът в скалите

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден в скалите басейн в местността "Поляните" край Синеморец, потвърди самият той в писмо до БНР. Това е публична тайна, но Гебрев за пръв път се разкрива като собственик.

Преди 2 дни "Сега" съобщи за проверката на областната управа в Бургас, която се натъкна на басейна, вграден в публична държавна собственост.  От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши проверка по случая. "Сега" показа незаконните съоръжения още през юни, но тогава нито кметът на Царево Лапчев, нито областната управа в Бургас реагираха. 

Гебрев е пратил писмо до БНР, в което обяснява, че имотът на брега е негова собственост, купен е от други частни собственици през 90-те години, а съоръжението на скалите е монтирано преди 20 години. На 11-те декара земя край морето той е построил дървена вила. Гебрев твърди, че на целия проект е направена оценка за въздействие върху околната среда, притежава необходимите разрешения, геодезист посочил къде в скалите да се постави басейнът. Той е пластмасов, близо 12 квадратни метра и е дълбок 1,20 метра. До него има изградени дървени стълби.

Твърдението на Гебрев, че всичко е законно, е странно, като се има предвид, че става дума за скали, които са изключителна държавна собственост. През юни източници в местната управа съобщиха пред "Сега", че обектите са незаконни, като документи нямат и кеят, и пристанът. Те липсват и от кадастралната карта на района.

Областната управа твърди, че имотът на Гебрев пречи да се стигне до морето, собственикът твърди точно обратното. Днес община Царево започна проверка по случая. Кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че според него няма как басейнът върху скалите да е на частен терен.

До 22 януари 2022 г. е срокът, в който Община Царево трябва да предостави данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.

Строежът в местността Поляните в Синеморец, в близост до една от най-живописните забележителности по южното Черноморие - Корабите, е незаконен. Това твърди Асоциацията на парковете в България в сигнали до община Царево, РДНСК Бургас и РИОСВ Бургас. Според анализ на природозащитната организация започ

 

Още

Гебрев: 100% съм сигурен, че зад взрива стоят агенти на Москва

02.08.2022

Обновена

4382
Гебрев за взривените складове с боеприпаси: Атакувана е държава

01.08.2022

Обновена

6096
Оръжейният бос Гебрев: Войнишко копче не сме изнесли за Украйна

24.03.2022

1921