Quantcast

Медия без
политическа реклама

Властите прогледнаха за незаконния басейн на скалите в Синеморец

22 Дек. 2021Обновена
Констин Стоянич
Басейнът, който властите можеха да забележат преди поне половин година.

Проверка на бургаската областна администрация се натъкна на басейн, вграден върху скали, които са изключително държавна собственост. Става дума за място на първа линия край Синеморец. Освен това частен имот в съседство препречвал достъпа до скалите, така че да не отиват външни хора. Всичко това разказа на брифинг днес областният управител на Бургас Мария Нейкова. Басейнът бил открит при случайна проверка на строителството в региона. Тя е отправила питане до кмета на Царево Георги Лапчев как е допуснат такъв обект.

Това е поредният случай, в който властите "проглеждат" със закъснение за незаконни постройки по морето. Частните обекти върху скалите в Синеморец са публична тайна и съществуват от години. В. "Сега" ги показа още през юни, но тогава реакция нямаше. За местните хора не е тайна чии са тези обекти, но местните управленци свенливо премълчават името му. Затова е нелепо да се твърди, че басейнът е открит едва сега при случайна проверка. Той, освен това, не е единственото незаконно съоръжение на скалите.

Строежът в местността Поляните в Синеморец, в близост до една от най-живописните забележителности по южното Черноморие - Корабите, е незаконен. Това твърди Асоциацията на парковете в България в сигнали до община Царево, РДНСК Бургас и РИОСВ Бургас.

Вчера ведомството на Нейкова съобщи, че три незаконни бунгала са били “иззети“ от парк “Росенец“. От информацията става ясно, че се е случило без собствениците или ползвателите - дошъл ключар, комисия описала вещите и в присъствието на полиция бил съставен протокол. 

Ключови думи:

скали, басейн, Синеморец

Още по темата