Медия без
политическа реклама

Бабикян: Политически дебилно е мисленето, че светът свършва с теб

27 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Усещането за това, че светът започва от някого и свършва с него, е някак си политически дебилно…Нищо няма да спре, нито ще се промени особено, ако от благочестивите управляващи от върхушката решат най-после да си тръгнат, защото никой не желае да бъде управляван от тях. Това коментира пред БНР Арман Бабикян от Отровното трио по повод поредните внушения на фигури в ГЕРБ, че е политическо отговорно правителството да изкара мандата си докрай. "Търпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата", заяви по-рано в ефира на общественото радио председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Според Дариткова интензивността на протестите намалява и от тях се опитват да се възползват политически субекти. 

"Управляващите наистина са ангажирани да броят през последните 80 дни колко са днес и колко са утре протестиращите. С това се занимаваха през по-голямата част от август, защото знаят, че гражданите пътуват и са в отпуска, а присъстващите на площадите стават по-малко. Но август мина и ние им доказахме още на първото Велико Народно събрание как се събират 100 000 в центъра на София, после и на 10-ти, и на 22-и", коментира Бабикян. Бабикян декларира, че лично не е уморен и няма да се умори. 

"Бих призовал хората да се политизират, защото този протест е политически. Да, не е партиен, но е политически, хората често бъркат тези две неща“, заяви още Бабикян в отговор на въпрос възнамеряват ли да учредяват партия. Той изтъкна, че това е право на всеки, но не следва протестите да се използват за реализация на такъв проект. Той не изключи все пак такава възможност. "Не живеем във феодална България и не желаем да живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда с джипка", допълни още представителят на Отровното трио. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата