Медия без
политическа реклама

Цацаров заведе Гешев и в Германия

01 Окт. 2019
Прокуратура

Главният прокурор Сотир Цацаров е на официално посещение в Германия по покана на федералния прокурор д-р Петер Франк. В Карслруе, където е седалището на Федералната прокуратура, българският главен прокурор е придружаван от заместниците си във ВКП и ВАП Иван Гешев и Ася Петрова, съобщава прокуратурата. Така само за няколко месеца Цацаров заведе единственият кандидат за негов приемник последователно в Анкара, Букурещ и Хага.

В рамките на сегашната германска визита били проведени срещи с председателя на Федералния Върховен съд на Германия Бетина Лимперг, със съдията от Конституционния съд Сибиле Кесал-Вулф, с главните прокурори на Манхайм Александер Шварц и на Карлсруе д-р Уве Шлосер, добавят от държавното обвинение.

Сред основните теми, дискутирани по време на разговорите, били съвременните аспекти на тероризма и международните измерения на организираната престъпност, както и сътрудничеството между правоохранителните органи в противодействието им.

Настоящата трета среща между главните прокурори на България и Германия била в продължение на успешното сътрудничество на двете прокуратури. Първата бе в Карлсруе през ноември 2017 г. а през юни 2018 г. д-р Петер Франк бе на посещение в София.

Федералната прокуратура в Германия е със седалище в Карлсруе, където се намират и Федералният Върховен съд и Конституционният съд. Федералната прокуратура има изключителна компетентност по отношение на наказателното преследване на тероризъм и другите престъпленията против републиката.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата