Медия без
политическа реклама

Букурещ иска, а Вашингтон дава още войски за разполагане в Румъния

Само преди дни бе лансирано и, че още американски части ще бъдат пратени и в Полша

21 Авг. 2019
БГНЕС архив

САЩ са готови да обсъдят с Румъния възможността за засилване на американското военно присъствие на нейна територия. Това беше обявено след среща между държавния глава на САЩ Доналд Тръмп и румънския президент Клаус Йоханис, предава TACC, цитирана от Фокус.
„Това е една от темите, за които ще говорим днес", подчерта американският лидер, отговаряйки на въпроса дали Вашингтон е готов да разгледа възможността за засилване на военното присъствие на САЩ в Румъния. „Вярвам, че ще повдигнем този въпрос“, цитира агенцията думите на Тръмп към Йоханис, който е на посещение във Вашингтон. Други коментари по темата не бяха направени от двамата лидери.
В Румъния е разположен комплексът Aegis Ashore на американската система за противоракетна отбрана. Освен това в близкото минало властите в Букурещ се застъпваха за създаването на постоянна военна база на САЩ в страната, припомня агенцията.

Само преди дни стана ясно, че САЩ са готови да прехвърлят свои войски и в Полша. По този начин американците се приближават все повече до границата с Русия

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата