facebook
twitter

Горещи новини

БСП напуска Народното събрание

11910
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

БСП напуска парламента по предложение на Корнелия Нинова. На пленум на партията “За” гласуваха 74 души, 33 против, трима се въздържаха, предаде  БГНЕС. Пред Националния съвет Нинова представи няколко аргумента, които, според нея, налагат излизането депутатите от левицата. Нинова посочи, че законодателният орган се ползва само с 8% доверие.

“Вместо там да се коват истинските закони, които подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и задкулисни договорки в интерес на партии. Ние нямаме място и в тези договорки, и в този тип законодателство”, категорична бе тя.

Председателят на БСП припомни, че партията е предложила своята алтернатива с алтернативен бюджет, с алтернативни закони, но нищо от това не е било прието. “Парламентът се е превърнал не в място, където се водят спорове за политики, а място за жълти спорове, обидни дебати, които обиждат не само народните представители, но и цялото българско общество”, каза още тя.

Корнелия Нинова подчерта, че БСП не се притеснява от това, че е единствената различна партия. “Някои казват, че сме в изолация, но когато се бориш с модела на задкулисието и се опитват 3 години по всякакъв начин да те вкарат в него, няма как да не останеш от другата страна. Не сме в изолация. Ние сме с онези български граждани, които също не одобряват този модел”, обясни тя. Нинова предложи и да бъдат отправени следните условия към управляващото мнозинство, което към момента по думите й са всички партии освен БСП – избор на нова ЦИК; отмяна на срамните и позорни среднощни гласувания за Изборния кодекс; връщане на преференцията към старите равнища; започване наново на дебата за машинното гласуване; връщане на правото всеки български гражданин да може да си търси правата пред Върховния административен съд с касационна жалба. “Това са нашите условия. Търсим вашата подкрепа. Моментът в България е изключително важен. Има голямо недоволство от тези решения, които не касаят една или друга партия. Касаят държавата, държавността, правовия ред и правата на всеки един български гражданин”, обърна се тя по-рано днес към членовете на НС на БСП.

Нинова предложи и Националният съвет да излезе с обръщение, надпартиен призив към всеки българин, който милее за закона за свободата си, за мнението си и да се чувства свободен и уважаван да го изразява. “Който милее, нека направим общ фронт не БСП да печели изброи, не една партия да стане, за да седне друга, а за държавата и правата на българина. Гласувайте за която партия искате, това е ваш избор, важното е да имате гарантиран свободен избор, човешки права и в България да има върховенство на закона”, обърна се тя към българските граждани.

Корнелия Нинова заяви, че споровете за Изборния кодекс са показали и нещо далеч по-сериозно, за което левицата е говорила, но то сега е придобила видимост. “Две години говорим срещу задкулисието и модела на прехода, в който всички партии тайничко се сговарят за собствени и партиен интерес, някъде по тъмно. Нощта на приемането на Изборния кодекс брилянтен пример за това сговаряне”, категорична бе тя. По думите й това е бил грозен пазарлък за партийни интереси, който е бил предложен и на БСП. “Ние го отказахме и това е още едно доказателство за думите ни, че на този модел трябва да се сложи край. Моделът на прехода и задкулисието трябва да спре. Трябва да се сложат на масата откритите разговори между партиите и резултата от тях. В онази нощ положението бе: „Ти на мене, аз на тебе. Ние нямаме място в тези договорки”, заключи Корнелия Нинова.

 

304

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Като минавам по „Цариградско шосе“ и гледам сградите да са красиви, но ако искат колиби – колиби

22.03.2019

16125 69
БСП: Докато България трупа присъди заради Цветанов, той трупа апартаменти

21.03.2019

5655 40
Нинова: Няма нужда един човек да съчетава всички постове

18.03.2019

3451 75

Коментари

Страници

fierсe
снимка на fierсe

аз викам целия парламент - чемодан, терминал 2 и кой накъдето!

Хулиган

Не, че Нинова няма принос за ниския рейтинг след двегодишно театро.

Само не знам, защо продължават да го наричат "народно".

Ние Народен театър си имаме...

 

http://www.drago.info/index.php/2017/12/22/parlame...

 

 

 

rorik

Да изчакат изборите и няма да има нужда от такава демонстрация.

 

Станишката  предполага че БСП  ще се преименува на АБВ -ли ??

fierсe
снимка на fierсe

ко викаш рори?!?

гроп щял да стане дпс?!?😜

Дежурния

БСП не напусна ли парламента още септември миналата година?

revenant

Не, не го напусна. Пенсионерите с много свободно време би трябвало да са по-добре информирани в политическата ситуация по света и у нас.

NATURAL

По-добре само линка постни. Никой няма да отвори нещо с Явор Дачков или Велизар Енчев.

erkek

Докато не ходят в парламента,депутатите да отидат в БНБ и да преброят колко пари и злато има там, защото имам едни леки съмнeния,че гробарската хунта ще изтараши всичко преди да си бие камшика.

Все пак преди Боко да се вживее в ролята си на мин-председател,си беше един обикновен рекетьор.

 

 

AgentMi6kin

Нененененене, ГЕРБ просто ще спасят милиардите да не бъдат откраднати от БСП и Радев като дойдат на власт.

Grim
снимка на Grim

То и без да излиза БСП, гробарите и турците пак си гласуват каквото рече мутрьо. Опозиция е мръсна дума за видни демократи като папския галеник, макята на нацията, физкултурника и послушковци. 

Дежурния

Не, не го напусна. Пенсионерите с много свободно време би трябвало да са по-добре информирани в политическата ситуация по света и у нас.

Да не намеквате, че др. Нинова може да е излъгала? Това не е за вярване.

http://bnr.bg/varna/post/101015293/bsp-napusna-par...

 

revenant

Да не намеквате, че др. Нинова може да е излъгала? Това не е за вярване.

Ами не е. Малко под даденото от журналиста заглавие, от което сте се развълнували така безрасъдно, се е наместил текстът, който щеше да прекрати объркването ви стига да бяхте попрочели още малко. Депутати от БСП присъстваха досега, но обикновено с нанамален състав, освен ако не е преценено, че е необходима по-голяма бройка.

 

На заседанията ще присъстват само 20 от общо 79-те депутати на левицата, за да пишат законите, за което са избрани, а останалите тръгват из страната, 

генек

Съсетила се Мара да се побара…

Откога трябваше… Но стояха. Уж протестират, а на практика с присъствието си спомагаха за узаконяването на лобистки закони, престъпни решения, официонализиране на мутренски мераци…

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

ЗИП
снимка на ЗИП

Пак ли да го напускат ?

 

По-силен ход е "да не признаят изборите".

 

Ама дали имат "топки" за тая работа......

 

:)

 

 

СвКащей
снимка на СвКащей

Я па подкpепям пpизива на куpни - да напускат и да се не вpъщат никога. Ма нема си послушат вождицата... 

dimdum

тва да не ти е сдс - 15-тина годинки, до нагушване

СвКащей
снимка на СвКащей

Не ми е, не ми е . Най ми е бкп-то дето няма ни нагушване, ни напускане. Че още колко поколения има да се pазвъдят, ехей... то кpокодил се наплюсква евентуално, ма ний столетниците да не све некакве алигатоpе, че да се наситим... 

JollyRoger's

Ще й дойде акълът на Корнела, май...

Да “копне“ Неговата парламентарна “тактика“ от времето на Орешарски и да Му гледа сеира. ГРОБ ще се самозакопаят всред писъци и рев.🎃🎃🎃

wreckage
снимка на wreckage

Дневник пише доста повече по темата, на мен примерно ми се наби фочите следното:

 

Нинова предложи и Националният съвет да излезе с обръщение, което е надпартиен призив, към всеки българин, "който милее за закона за свободата си, за мнението си и да се чувства свободен и уважаван да го изразява".

 

"Който милее, нека направим общ фронт не БСП да печели изброи, не една партия да стане, за да седне друга, а за държавата и правата на българина. Гласувайте за която партия искате, това е ваш избор, важното е да имате гарантиран свободен избор, човешки права и в България да има върховенство на закона", обърна се тя към българските граждани.

Нинова, ф този конкретен случай имаш добре.👍

dimdum

общия фронт требе да е срещу някого и да се състои от някого. т. е., корни нищо не е казала.

wreckage
снимка на wreckage

може да е така, а може просто да не разбираш писан текст. И двете опции са възможни, но сметам че по-вероятна е фтората.

 

 

 

Ноо по-вероятна.

dimdum

сички за свободата срещу кого, като са сички?

 

торбаЛан

...гласувайте за която партия си искате...

Мчи ние така и гласуваме, ама на дрогариата туй ич ни му съ нрави. И чат-пат напускат парламентата, уж да тръгнат между сопите, пардон, народа.

циникЪтхедонист

Ако целта  е предсрочни избори, това е полезен ход. 

Както сподели, колегата, оставени сами на себе си, управляващите бързо ще се самозакопаят.

Липсата на контрапункт, на враг когото да сочат и заклеймяват ще бъде убийствена за тях. 

wreckage
снимка на wreckage

Фслучая сравнението между божем левоцентристко-неолибералния СЕГА и десноцентристко-неолибералния Дневник е фполза на фтория, щото Дневник се однася професионално към задължението си да информира, а не само да ръга кликбейт фочите на читателя.

 

 

циникЪтхедонист

Извинете, но не схванах връзката, ако има такава с моето мнение. 

:) 

wreckage
снимка на wreckage

няма връска, исках да добавя към мойто си мнение, збърках и добавих към твойто и сега ме мързи да се поправя.

циникЪтхедонист

👍

принцеса Даяна

Преди 3 дни депутати и други слуги на народа пак си вдигнаха заплатите, след като "нахраниха" народа. Редно е да напуснат НС и да се повеселят:

 

П А Т Р И О Т

Патриот е - душа дава

за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя,

а душата на народа!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

продава си и душата.

Дежурния

Някой откликнал ли е на призива за Общия Фронт (сигурно съкратено ще е ОФ)? 👀

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×