facebook
twitter

Горещи новини

Борисов нападна президентството покрай оставката на шефа на НСО

Шефът на службата си тръгнал заради интриги в президентството, бил "изритан", твърди премиерът
8708
Снимка: Архив

Премиерът Бойко Борисов неочаквано обяви пред журналисти в петък, че шефът на Национална служба за охрана (НСО) Данчо Дяков е напуснал поста си заради "огромните скандали в президентската институция". Министър-председателят продължи с атаката си като заяви, че "генерал Дяков си тръгна заради интриги, изритаха го". „Заради гафовете в президентството някой трябваше да поеме отговорност и той го понесе", коментира още Борисов.

Ден преди това президентът Румен Радев лансира съвсем друга версия - че преди няколко дни при него дошъл ген. Дяков с молба да бъде освободен и изтъкнал пред лични причини, които държавният глава нямало как да не уважи.

Думите на Борисов сега определено разпалват нов скандал с президентството и очевидно предстоят тежки и мъчителни преговори между премиер и президент кой да заеме поста на Дяков.

 

 

"Сега" припомня:

Правителството прие изненадващо в сряда решение, с което дава съгласие ген.-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г. 
В съответствие със Закона за Националната служба за охрана освобождаването на началника на службата се извършва след съгласуване с Министерския съвет. 
Всичко това означаваше, че инициативата за смяната идва от президента. Тогава от Президентството обясниха, че всъщност Дяков си подал оставката по лични причини без да уточняват какви точно. 

Дяков беше назначен също толкова неочаквано в началото на миналата година, колкото неочаквано бе освободен сега. Тогава той беше съветник по военна сигурност на президента Румен Радев и минаваше за един от най-близките му хора. Дяков стана шеф на НСО  на мястото на Ангел Антонов, който пък бе пратен консул в Санкт Петербург. Тогава се предполагаше, че президента иска да сложи верен човек на НСО и поставянето на Дяков се отчиташе като негов успех в това отношение. 

34

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Словашкият президент забави указа за главен прокурор две години
Румен Радев и Херо Мустафа обсъдиха върховенството на закона

12.11.2019

1784 22
В Боливия ще има нови президентски избори

10.11.2019

265 1

Коментари

Страници

Моите5стотинки

с две думи ..."загуба на доверие"...по нашему предател

Тринити

Пожарникарският "генерал" е имал "ухо" в бърлогата на врага си.Как го е вербувал?Методите не са много-шантаж,заплахи,пари....

Генералът от ВВС се е усетил и одма е бил дузпата на ятака Му.Затуй сега последният пищи:"-Бият нашите!".Елементарна реакция.Поне да беше се скатал като бълха в гащи, а не да се издава толкоз аджамийската.Ама Той толкова си може....

TheExperience

👍

Диагностик

Дяков не се разбираше с генерал Деси, не се поддаваше на всичките й капризи. Освен това, Той пожелал да намали разходите на службата, като се ограничи броя на охраняваните лица. Тези му идеи не са били възприети.

Беше свестен и полезен човек.

de_Ruyter

Мда, доста талаш охраняват- Детето Чудо, пастрокът му от Сараите... Цецо, Боко...

hamer

Да не би президентът да определя кръга на охраняваните лица?

Седем с един...

Драги Диагностик, забелязвам, че всяко споменаване на Президента по какъвто и да е повод, предизвиква у вас една необяснима реакция да споменете жена му в постовете си. На какво ли се дължи подобно действие от ваша страна? Някаква обсесия или просто придобит рефлекс на бабичка от пейката пред блока...? Ми стегнете се малко! Повече от очевидно е, че тази жена едва ли ще ви обърне внимание. Пък ако сте толкова настоятелен да спечелите нейното внимание, предложете и нещо, което съпругът и няма, макар че силно се съмнявам, че го превъзхождате в каквото и да било...

Диагностик

Информацията ми е косвена. Деси е хубава жена с огромно самочувствие. Генерала е прогонен (самонапуснал) ,поради обструкции на неговите рационални предложения. 

Sapienti_sat

Дяков не се разбираше с генерал Деси

 

Няма как, това да не е 100 % достоверна информация от ПИК. 😤

марк

 

 

 

                Има специалисти дето могат да поставят диагноза и по бельото. Та с колко души искаше да намали състава на НСО генералът?

TheExperience

Не го надценявай - "Диагностик"-ът една диференциална диагноза не може да преложи.

тютюн

Един истински генерал никога не би казал пред цял народ за друг генерал "изритаха го". Унизително, въпрос на култура, генералска култура в т. число. Изказването обаче е характерно за лейтенант на СИК. Както се казва, дори ти да излезеш от СИК, СИК не излиза от теб. 

Само плитък и прозрачен интригант може да използва думата "интрига" в интригантско изречение. 

Ясно е, че ББ има голям интерес към НСО, защото те го дундуркат денонощно 10 години, кара техните коли, свидетели са на всичките му контакти... Щом призоваваше да се търсят женски гащи в стаята му, знае ли човек, може да има и приятел от техните среди. То Симитли Симитли, ама... 

ББ до голяма степен ги притежава - чрез бюджета им, МВР и ДАНС определят кръга на "допълнително" охраняваните, шот са мнозинство в некфа комисия, ББ определя какво да прави нсо чрез закони и секфи норми. При РП президент /вся власть оселом/ ББ със сигурност е прочистил всичко в НСО, което не му се подчинява.

Но президентът е усетил, че ББ може да ползва нсо за шантаж срещу него, защото формално НСО е подчинена на президента.

Да, с тази гнъс бб показва стрес, че очаква да загуби власт, хора и влияние в нсо, че му се искат пазарлъци и договорки.

Не сметам, че президентът е зависим от жена си, но очевидно не може и да спира глуповатите и ФБ изпълнения. 

Седем с един...

Драги тютюн, уцелихте в десятката! Подразбиращият се господин не е никакъв генерал, пък и не може да бъде! Накичиха го с пагоните, за да се перчи с тях като паун в размножителен период, само и само да му почешат егото и, най-вероятно, да му гледат сеира...Но това действие на тогавашните управляващи, говори за чувство за хумор от много ниско ниво...

amigov
снимка на amigov
Радев бавно но сигурно разочарова. От него се очакваше да даде алтернатива на герберастката кочина. Вместо това той си пасува или охотно участва в дребни баталийки... Жалко ,поредната профукана народна енергия. Снимката е показателна.
Седем с един...

Драги amigov, прочетете все пак правомощията на Президента на РБ, упоменати в Конституцията, пък тогаз се разочаровайте. Не виждате ли, че му се прави целенасочено сечено при почти всичките му действия? Може би ако имахме, или по-точно бяхме "избрали" мамата на нацията, нещата щяха да са по-различни? Да, щяха! Щяхме да имаме едно говорящо чучело, подкрепящо всяко безумие на управляващата шайка...Но вече имахме един такъв, най-безличният "политик" за последните 30 години, на когото по би подхождало да бъде наречен с една цветиста дума от народния "фолколор"...

тютюн

Ся, не мога да отрека, че президентът точно и мотивирано критикува голяма част от бойковите простотии. Та, кво се очаква от президента? Чудеса, революция? Да не забравяме, че в голяма част от по-възрастните военни родолюбието и вярността към държавата е вкоренявано, ден след ден.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Наистина жалко.

Държат го с някакви дребни прегрешения.

Трябваше да си понесе кръста и да изтърпи дефамацията в Неговите медии.

А после да се заеме с работата. Съдебна реформа, здравеопазване, корупция.

Без правомощия, но с възможностите да бъде чут от нас и от света: Да настоява за промяна.

тютюн

Хм, да се заеме, с по един секретар в дадена област. Ние като знаем проблемите, защо не ги артикулираме, у нас и по света? Къде е зипа да се изока за риълполитиката, на света "who cares"   за нас. Нема да се изока, зип е фен на герберята. Та ако не беше СЕ, ние и за имотите им нищо нямаше да знаем, щото не можем да гледаме в имотния регистър, неграмотни сме.

Радев налага вето, колкото може. И говори. Който има уши, да слуша.

ПероВТ

Бойко си реагира като сръдльо в детска градина.  Все гледа да натопи другарчето и да му изяде десерта.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Тоя шеф на НСО само е провлил някой шопинг или час при фризьор на Радева. Те в президенството НСО за друго не ги позлват. 

fierсe
снимка на fierсe

стефчо, пак ли си без хапчета бре?!?

кога ще се научиш кво е това нсо, кой го управлява, кой му назначава задачите,

баси първосигналника си, даже и първо помощно не си завършил, а второ!😁😁😁

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Бегай да почиваш. Радева ходи на шопинг с кола и шофьор от НСО. Това не си го е позволявал никой преди нея, ама тя нали е уникална. Елементарни хора, от които е вдигнала ръце цялата администрация в президентството. Само питай някой дето работи там, за сагата около кабинета на нейно величество. С такива типове като Радю и жена му не се работи лесно, за това е и напуснал генерала.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Радев налага вето, колкото може. И говори. Който има уши, да слуша.

Туй убу, ама ако сме страна уредена криво-ляво или поне тръгнала накъмто уреждане.

Не, тук се иска кураж, сербезлък, хъс, неуспиваема бодрост на съвестта.

Съжалявам наистина, ама наблюдаваме класически провинциализъм. Плахост, самосъхранителност, егоцентризъм. Този манталитет го имат и хора кореняци столичани, не е въпросът в произхода.

 

А е жалко, защото у Радев има в добра мяра и от тъкмо обратното. Ми да, той може да бъде смел, може да бъде човек на каузата.

Обаче направи избор, за който -- убедена съм -- ще съжалява един ден. За пропуснатата възможност да свърши нещо ще съжалява горко.

тютюн

Разбира се, за критика има място. Ама май не си представяш какво е цялата държавна машина да работи срещу вас, прокурорите му да ви дебнат за всякви измишльотини, службите му да ви дишат във врата. В чужбина какво да им каже, което не знаят? Че политически активната част от българите брани личния си интерес и избира мафията? Чуждите политици познават бб по-добре от нас и го използват в свой интерес.

Радев ако мисли за бъдеще в политиката, трябва да помисли и за жена си. Тя е способна да срине всеки негов рейтинг. 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Информацията ми е косвена. Деси е хубава жена с огромно самочувствие. Генерала е прогонен (самонапуснал) ,поради обструкции на неговите рационални предложения. 

 

Сиреч нямаш никаква информация и си съчиняваш необходимата, щом става дума за президента Радев, гнусничка клевета.

Споко, никого не ще да си изненадал. 😃

PlaNed
снимка на PlaNed

Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа

Достоен  отговор!

ArcheoBG

Въпреки кратките докопвания до властта на БСП, за последните 10 години през управлението на ГЕРБ икономиката на България нарастна с 40%. Доходите се вдигнаха поне 3 пъти.

За да наречеш това закотвяне трябва да имаш интелект колкото на златна рибка или русофил.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Да наричаш 10 години налагане на вопиюща некомпетентност във всички области успех е меко казано смешно.

:) 

ArcheoBG

Видяхме я компетентността на БСП. Имаше една хиперинфалиция, която ви стопи пенсиите и сега ревете, че нямате пари, а другарите ви кредитни милионерии заминаха за Калифорния. Не в Русия.

За трите пъти спрени еврофондове въобще няма да се хабя да споменавам.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Не съди за другите по себе си. 

:) 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×